Реклама / Ads
2| 7909 |11.01.2017 МИСТЕРИИ

Как 4chan изля „златен дъжд” върху ЦРУ, медии и Демократическата партия

.
Една от популярните карикатури на Тръмп в интернет
Интернет е интересно нещо. И могъщо, също така. Оказва се, че е по-могъщо от цялата армия на американското разузнаване, подковано с десетки милиарди финансиране. И с много по-добро чувство за хумор.
 

На 10 януари крайнолевият американски сайт Buzzfeed публикува новината, че новоизбраният американски президент Доналд Тръмп е посещавал многократно Русия през последните години, за да се наслаждава на фетишистки удоволствия. Според изданието Тръмп е търсил „златен дъжд” (поливане с урина), при това не къде да е а в хотел Риц в Москва. Според информацията Тръмп се настанил в апартамент, в който самият Обама отсядал, и е наел голям брой проститутки, за да си осигури „златния дъжд”. Това пък било известно на руските тайни служби, които контролирали Тръмп чрез информацията.

Какъв скандал! Нима този човек може да стане президент на САЩ?!

 

Как историята достига до Buzzfeed? Бивш служител на британското разузнаване, в момент на съвест, изпраща историята на журналиста от изданието Бен Смит. Той от своя страна я изпраща на стратега от Републиканската партия, но противник на Тръмп Рик Уилсън. Той, разбира се, веднага се доверява на написаното и го изпраща на ЦРУ. От своя страна ЦРУ включва информацията в официалния си доклад, в който се твърди, че Русия е манипулирала изборите в САЩ в полза на Доналд Тръмп. На 10 януари статията е публикувана в Buzzfeed, след което е моментално препечатана от всички големи американски мейнстрийм медии, които приемат изнесените факти за чиста истина. Следват ги и световните им протежета, включително и българските медии, спонсорирани от грантови програми на Демократическата партия САЩ.

Какъв скандал! Нима този човек може да стане президент на САЩ?!

 

Каква е истината за скандала? Нея можем да намерим в един от най-големите световни форуми - 4chan, откъдето всъщност тръгва и цялата история. Общността на интернет троловете, която заяви сериозна подкрепа за Тръмп още по време на президентската кампания в САЩ, решила да се изгаври с един от символите на американската либерална пропаганда – Buzzfeed. За целта троловете измислили възможно най-абсурдната история за зависимостта на Тръмп от Русия, и, представяйки се за бивш британски разузнавач, я изпратили на журналистa Бен Смит.

 

 

Разбира се, вече всичко излиза наяве, като троловете си признаха за шегата и побързаха да се посмеят на глупостта на медии, политици, че и разузнавачи. Авторът на статията Бен Смит вече би отбой от историята, усещайки задаващите се дела за клевета за стотици милиони.

 

Всички лица, уж замесени в историята, не само я отхвърлиха, но дори публикуваха неопровержими доказателства, които я опровергават.

 

Случилото се обаче е показателно. Интернет е интересно нещо. И могъщо. Много по-могъщо от медии и разузнаване.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5781 |10.01.2017 Министерство на културата скри КОЙ номинира Димитър Иванов за „Златен век” . 0| 3733 |05.01.2017 Белгия иска по-строг контрол върху всички видове транспорт в ЕС . 0| 3797 |21.12.2016 Експерт: Атентатът в Анкара беше опит да се повлияе върху руско-турските отношения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads