Реклама / Ads
6| 13096 |11.01.2017 ПОЛИТИКА

Кънев потвърди новината на Фрог: „Хемус” е азбучен пример за нагласен търг

.
Радан Кънев
Ден, след като Фрогнюз публикува статията „Как Пеевски спечели „Хемус”? АПИ отстранила всички други участници”, лидерът на ДСБ Радан Кънев потвърди публикуваната информация.
 

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок обвини Агенция „Пътна инфраструктура” е манипулирала конкурса за строеж на лота от магистралата, така че да го спечели консорциум, близък до Делян Пеевски и Бойко Борисов.

 

Според него обществената поръчка е "азбучен пример за нагласен търг с предопределен победител и с технология за отстраняване на всичките му конкуренти". По думите му 9 от 11 участници в търга са били отстранени, за да бъде гарантирано, че "съдружието Борисов - Пеевски ще спечели и този търг".

 

Както Фрог първи съобщи, сред участниците, отстранени от АПИ е и фирма, която е представила по-ниска цена от тази на консорциума, близък до Пеевски. Според шефа на пътната агенция доказателствата и обосновката за изпълнението на офертата са „недоказани и необосновани”.

 

 „В резултат на анализа на обосновката е безспорно, че същата по никакъв начин не може да бъде класифицирана като подробна”, се твърди още в становището на АПИ.

Подробните мотиви за класирането можете да разгледате в сайта на АПИ.

 

Фрог нюз адмирира опита на политиците да оповестяват подобни съмнителни процедури в общественото пространство, като ги призовава да разчитат и на собствените си ресурси, за проверка на такива важни конкурси.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3762 |10.01.2017 Апелативният съд потвърди присъдата на Владимира Янева . 5| 10219 |09.01.2017 Проф. Радулов за Фрог: 7-те млн. за битова престъпност ще отидат за автомобили . 5| 7217 |09.01.2017 Първо във Фрог: Радев обмисля акад. Стефан Воденичаров за служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads