Реклама / Ads
1| 4798 |12.01.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Който не върви, не оставя следи

.
„Парченца живот“на Жорж Волински е сатиричен свитък от 140 страници смешни, тъжни, умни, остроумни и парадоксални мисли и авторски карикатури.
 
И още - различни/ иронични/ и разнообразни /саркастични/ стрелби със стрелички в мишената на политиката, държавната недостатъчност, семейната скука, сексуалната затормозеност, парите и безпаричието – тоест  пълен комплект на азбучни заблуди, истини и последствията от  зло/употреба с тях.

Задължителен празник за хората, обичащи хумора. Задължителен подарък за онези, които не обичат себе си –за да се обикнат, след като прочетат книгата.

Жорж Волински загива, заедно с десет свои колеги, на 7 януари 2014 г., при терористичното нападение срещу редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо". Роден през 1934 г. Десетилетната му творческа дейност в областта на хумора се изразява в сътрудничество на най-авторитетните френски периодични издания. Автор е на над 50 албума и книги с карикатури и текстове.

През 2005 г. е удостоен с Почетния легион.


Да бъдеш скандален, означава да говориш днес онова, което след десет години ще говорят всички.

Има два начина да се увеличат продажбите на даден вестник: или да се повиши нивото на читателите, или да се снижи нивото на вестника.

Карикатуристът търси идеи така, както прасе търси трюфели

Известен си, когато забелязват присъствието ти. Знаменит си, когато забелязват отсъствието ти. Издателите биват два вида: стиснати и безпарични.

Социализмът спрямо комунизма е каквото е марихуаната спрямо хероина. Подготвя почвата.

Докато Франция продава една бутилка шампанско, една рокля на моден дизайнер, една чанта “Ермес”, един часовник “Картие”, един парфюм “Герлен”, на президентшата на народ от бедняци, американците продават на други бедняци огромни количества кока-кола, хамбургери, донътс, чипс и “Първичен инстинкт”. Във Франция още не сме разбрали, че покупателната способност на бедните е колосална.

Страна без демагогия е обречена на авторитарност. Демагогията е основата на нашата западна демокрация

Истинският проблем на обществото е, че: 1. Не се захваща с истинските проблеми. 2. Ако се захване с истинските проблеми, няма да знае как да ги реши. 3. Не знае кои са истинските проблеми.

Сто пъти по-хубаво е да живееш в свят, управляван от парите, отколкото в свят, управляван от идеи. Стига да си богат.

Езикът на Европа е американският.

Демокрациите са като девствениците. Рано или късно им го начукват.

Защо властта трябва да бъде силна? Силните винаги са прецаквали всичко. Силата никога на нищо не е намирала решение. Мъдростта се състои в това да признаваш слабостта си. Именно защото човекът е бил слаб, му се е наложило да бъде умен, за да се пребори със студа, глада, жаждата, динозаврите и природните стихии. Силните показват мускули, но планини преместват слабите.

Да правиш нови неща все с една и съща жена, е по-възбуждащо, отколкото да правиш все едни и същи неща с различни жени.

Едно време хората са правели любов, за да създават деца. Неотдавна бе открит начин да се прави любов, без да създават деца. Днес науката постигна да се създават деца, без да се прави любов. Утре ще е късно за онези, които искат да правят любов, за да правят любов..

Днес всичко е наопаки. В наши дни богатият е слаб, а бедният – дебел; богатият се скъсва от работа, а бедният си клати краката.

Жените могат да се преструват, че изпитват оргазъм. Ние, мъжете – не. По-големият ни проблем обаче е, че жените вече не желаят да се преструват.

Жените се свеждат до следните три вида: мацка, мъжкарана и мъж.

В деня, когато жената получи всички права, ще изгуби всички привилегии.        

Да остаряваш, означава да умееш да губиш.

Всичко, което не е порнография, е политика.

Въздухът, водата, храната и сексът са минимумът в живота. И максимумът също.

Да зачиташ личното пространство на другия, означава да се преструваш, че не знаеш какво има там.

Богатите се нуждаят от бедните, за да бъдат по-богати от тях, а бедните се нуждаят от богатите, за да имат за какво да мечтаят.

Бог е създал човека с цел да не вярва никой в него.

Глупаво нещо е пъпът. От него няма никаква полза. Изобщо не е еротичен. Ненавиждам пъповете. Жените би трябвало да си крият пъпа и да ни показват всичко останало.

Вече нямаме идеи, имаме само потребности.

Глупаците винаги вярват в нещо. Години наред търсиш себе си... Вярваш, че си еди-какъв си... И после установяваш, че не си такъв... Но вече не можеш да се върнеш назад. Ей така си опропастяваш живота.
Животът е чернова, която никога не преписваш на чисто и никога не превръщаш в белова.

Ям прекалено бързо, чета прекалено бързо, свършвам прекалено бързо, правя всичко прекалено бързо, и все пак вечно закъснявам.

Днес
си взех последния душ,
видях последното птиче,
видях как вятърът люлее последния клон, прочетох последната книга,
не откъснах последното цвете,
тичах за последен път,
погледнах последната мравка,
погалих последната жена,
последната шега не ме разсмя,
качих се на последния влак,
изпих последната чаша,
изпуснах последния си дъх.

Факел - подбор и превод Мария Коева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6288 |24.08.2016 Новият български филм "Вездесъщият" е за манията да следиш всички наоколо . 1| 6372 |21.01.2016 Радичков, който ни напусна на 21 януари: Дано бог ни запази от чужди държави! . 3| 7052 |10.11.2015 Поезията на човека, който се запали срещу „възродителния процес”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads