Реклама / Ads
0| 4822 |12.01.2017 МИНАЛО

Награждават посмъртно Никола Петков и Петър Дертлиев с орден „Стара планина”

.
Петър Дертлиев
Президентът Росен Плевнелиев ще удостои посмъртно с орден „Стара планина“ първа степен Никола Петков и д-р Петър Дертлиев. Това ще стане на церемония в Гербовата зала на ”Дондуков” 2 на 13 януари от 14,30 часа.
 
Никола Петков получава отличието за своя принос в борбата против комунистическата диктатура и за изключителната си гражданска позиция и противопоставяне срещу налагането на комунистическия тоталитарен режим, съобщиха от прессекретариата на президента.

Д-р Петър Дертлиев ще бъде удостоен за изключително големите си заслуги в борбата за демокрация, свобода и социална справедливост, както и за установяване на гражданско общество в Република България.

На церемонията в петък висши държавни отличия ще получат и дейци на образованието, науката, културата и изкуството.

За заслуги в областта на конституционното правосъдие Станислав Димитров ще получи орден „Стара планина“ първа степен.

 

Доцент Божанка Константинова и д-р Васил Стоянов ще бъдат удостоени с ордени „Св. св. Кирил и Методий“ втора степен за приноса си в областта на образованието, културата, литературознанието и изкуството.

За заслуги към Република България в областта на науката, културата и изкуството с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъде удостоена проф. Нева Кръстева.

Президентът Росен Плевнелиев ще удостои посмъртно с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен проф. Константин Кацаров – изтъкнат български учен юрист, адвокат, историк и патриот, основател на Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4008 |10.01.2017 Петър Москов ще води предизборната кампания на РБ . 0| 3590 |07.01.2017 Теменужка Петкова: Най-тежко е положението в Силистра, Шумен и Добрич . 1| 4341 |06.01.2017 Петър Стойчев с рекорд по плуване в ледени води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads