Реклама / Ads
0| 4561 |12.01.2017 КРИМИНАЛНО

Гепиха клошар, изтеглил близо 4 бона от чужда карта, намерена в боклука

.
Мъж, живеещ в крайна бедност в Нови пазар в порутена къща, внезапно забогатял около Коледа. В един контейнер видял изхвърлено старо яке и решил да си го вземе. Като го преджобил се оказало, че вътре има дебитна карта и още някакви други документи, в които бил изписан и ПИН-кодът.
 

Той започнал да тегли пари, стигнал до 3668 лв., преди полицаите да стигнат до него. По празниците синът на 68-годишната пенсионерка от Нови пазар, който живеел в чужбина, се прибрал на гости и решил да помогне на майка си да се отърве от разни вехтории и стари дрехи. На закачалката в коридора висяло старото яке на възрастната жена, синът я попитал то трябва ли й, а тя казала, че вече почти не го носи. Така вехтото яке се озовало в контейнера пред тях, съобщи Новини. бг.

 

Няколко дни след Коледа жената решила да тегли пари, за да пазарува и за Новогодишните празници и чак тогава се сетила, че със старото й яке в контейнера отишли и всичките й спестявания. Така на 28 декември тя подала сигнал в полицията, а криминалистите започнали разследване. Първо огледали всички записи на камерите пред банкоматите в Нови пазар. 62-годишният С.Х., решил, че картата му е дар от Бога и изобщо не правил опити да връща намереното. Той не бил бездомник, имал си жилище и постоянен адрес, но обичал да рови и из контейнерите.

 

Първата работа на бедняка-богаташ била да извърши серия от транзакции. Теглил от различни АТМ устройства в родния си Нови пазар, после правил същото и в Шумен, съобщават от полицията днес. За 14 дни, докато стигнат до него, той изтеглил 3668 лв. 8-те лева отгоре показват, че мъжът плащал с дебитната карта и в магазини, защото банкоматите пускат най-малко 10 лв. Когато стигнали до него бил похарчил вече 1668 лв. За какво ги е харчил от полицията не уточняват, но станало ясно, че той дори черпил. Средно на ден харчил по 120 лв. Останали му 2 000 лева и тях скрил в дома си, за да изкара до пролетта. След като бил разкрит той предал доброволно тази сума. По случая е заведен заявителски материал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3643 |11.01.2017 Близо 1200 християни избити заради вярата си за година . 0| 5109 |09.01.2017 Фрогоко: ВСС дава близо 400 хил. лв. за дисциплина и възнаграждения на магистрати . 0| 3848 |08.01.2017 Т. Кантарджиев: Близо 60-70 хиляди души са на легло с грип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads