Реклама / Ads
1| 5855 |12.01.2017 МИСТЕРИИ

ФРОГОКО: Основен свидетел срещу Джон Терориста изчезна. Службите го покриха?

.
Иван Захариев – Джон Терориста
Треньорите по стрелба на обвиняемия Иван Захариев – Джон Терориста бяха разпитани днес в Специализирания съд. Нито едни от тях не бил забелязал нещо смущаващо в поведението на подсъдимия, което да подскаже, че принадлежи към Ислямска държава, предаде репортер на Фрог нюз.
 

Единственото провинение на Терориста било, че по време на обучението му разглеждал пистолет зад гърба на единия треньор. След като му била направена забележка, спрял да го прави. 

 

Арабинът Мохамед, който го преследвал в софийската джамия, за да се сприятели с него, също заяви, че Иван Захариев не представлява опасност за обществото. Той увери, че част от показанията, които е давал в Следствието, не били негови. Според обвинителния акт, Мохамед бил вербуван от обвинямия да влезе в редиците на ИД, което свидетелят отрече.

 

На съдебното заседание през декември м.г. Джон Терориста на дълго и нашироко разказа кой го е подтикнал да се учи да стреля. По думите му, това бил Петър Петров, който бил приятел на племенника му. За да бъде разпитан, подсъдимият продиктува телефонните му номера в съда. Днес обаче, след справка от мобилния оператор, се установи, че тези телефонни номера се водят на съвсем други хора. Адвокатът му Христо Ботев предположи, че въпросният Петров е от службите и затова не може да бъде призован като свидетел и въобще да присъства по делото. Неговата роля била да докаже, че Иван Захариев е терорист, като за целта го е провокирал да се учи да стреля. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4366 |12.01.2017 Американското разузнаване: Слуховете срещу Тръмп вредят на националната сигурност . 2| 5834 |11.01.2017 Фрогоко: НЕК плаща на тецовете за ток, те вземат парите и „бягат” . 1| 7326 |11.01.2017 Фрогоко: БАТ-2 или спасителят в снега!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads