Реклама / Ads
1| 4861 |13.01.2017 НОВИНИ

До 10 дни излиза календар с голи снимки на учители

.
”Голият учител” Асен Александров
Екипът на Асен Александров е изключителен. Той е много загрижен за децата. Това е човекът, който ръководи процеса за одобрение на иновативните училища. Това каза Емил Джасим от Центъра за образователни инициативи по БТВ.
 

Цялата информация за скандала я имаме от кафяви медии, на които няма как да вярваме, защото са осъждани т. е те са доказани престъпници. За мен е важно кой изложи тези снимки. Ние имаме изнасилена жена и не обсъждаме  кой я е изнасилил, а защо е била облечени в предизвикателни дрехи. Има хора, които казват, че е виновен, но не мога да разбера за какво. Имаше опит за виртуално заливане с киселина. Асен Александров в първият ден беше в шок. След това каза, че благодари за подкрепата и ще предприеме мерки. Не беше в добро здраве. По-важно е не дали снимките са автентични, а защо беше омаскарен един достоен учител. Има сценарии, като един от тях, е че той е шампион за иновативно образование. Като историк правя разлика между повод и причина . Асен направи чудеса с това училище. Беше локомотив на много важни промени. Той въведе пръв специален кодекс за присъствието  на учениците във фейсбук , защото неговото училище работеше срещу фейсбук  тормоза. Ще има интересен календар, поясни той. По-рано днес се разбра, че става дума за календар с голи снимки на учители. Джасим  поясни:   Има учители мъже от всякакви  възрасти. С продажбата на календара, ще създадем фонд за подпомагане на учители, преживели насилие. До 10 дни ще има календар. Много учителки пожелаха също да направят календар. На календара можем да покажем, че мъжете имат място в учителската професия. Много рязко станахме консервативни, как така, зачуди се той. 

 

Междувременно стана ясно, че няма порно в разпространените голи снимки на директора на 51-во столично училище. Това е показала експертизата на Министерството на културата, поръчана по проверка на Софийската районна прокуратура. Нито една от предоставените на обвинението снимки не е оригинална и не е публикувана в интернет или на сайта на училището, а са взети от вестници. Няма дигитални копия на снимките, сочи експертизата. В понеделник прокуратурата ще трябва да прецени дали да прекрати проверката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6847 |13.01.2017 Учител: ”Голият” директор е светъл лъч в тираничното образование . 3| 4642 |12.01.2017 Родители подкрепиха ”голия” директор на 51-во училище . 0| 3531 |03.01.2017 И вторият машинист от Хитрино излиза от ареста . 2| 9165 |10.12.2016 Шефът на НКЖИ: Влакът не е излизал от релсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads