Реклама / Ads
11| 7227 |13.01.2017 НОВИНИ

Борисов: Предупреждавах министрите, че накрая идва Видовден

.
Бойко Борисов
Положихме огромни усилия за справянето със снега. От 70-80 години не е валял такъв сняг. Това е природата, виждате какво става в Европа и Америка. Здравомислещ човек не може да намери кусур на това, което се направи тук от всички служби. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването Панорама. Той коментира и обвиненията на БСП, че държавата не се е справила със снежната криза.
 

"Докато една партия, която сега прави изявления, управляваше, те чистеха по две платна. Сега чистим по шест, по десет платна. Разходите са пет пъти повече, отколкото тогава. На всички места, където има тежка обстановка, се положиха огромни усилия от пожарникари, военни, бърза помощ", обясни Борисов.

 

"Не ни трябва още една ядрена мощност заради няколко дни зима. А какво щяхме да правим тази мощност през лятото? Токът не се съхранява", допълни Борисов.

 

"Живи пари на данъкоплатците заминаха към Вашингтон и Москва. Заради американските централи и заради Белене. Коя вересия ГЕРБ първо да плати? Първо платихме военните самолети и хеликоптерите. Сега тази година дойдоха плащанията за Белене и американските централи и въпреки това с над 4 млрд. лв. финализираме годината", коментира премиерът в оставка.

 

"Само за две години във всяка една сфера сме се постарали да има по-голямо финансиране и повече реформи. Това е факт. Толкова атакуваха Москов за реформата, а в Здравната каса ще се върнат 137 млн. лв. за лекарства", заяви още Борисов. По думите му българите са доволни от управлението, но искат нещата да стават по-бързо.

"Хората си мечтаеха да се разхождат по Витошка, после си мечтаеха за метро, мечтаеха си да стигат до Гърция и Турция на море. Сега това се случва", похвали още веднъж управлението си Борисов.

 

"Нима някой да вярва, че някой освен нас може да направи "Хемус"? Не са я направили преди нас, няма да я направят и след нас. Ние ще я направим", допълни Борисов.

 

Премиерът коментира и скандалната поръчка за магистралата, спечелена при скандален търг от консорциум, близък до Делян Пеевски:

 

"Да, аз спрях поръчките и ги разделих на по-малки, за да може да стане по-евтина магистралата. Но тя трябва да се направи, защото иначе България се дели на две".

 

Премиерът в оставка коментира и обвиненията срещу министрите Москов, Дянков, Ненчев, Трайков и Добрев.

 

"Аз винаги заставам на страната на правдата. Съдът ще прецени дали има виновни. Аз съм им бил шеф, но министърът е отговорен за собственото си министерство. Ако аз искам мога да ги закарам в парламента и да поискам да ги сменят, но и една чистачка не може да се назначи без разрешението на министъра. Аз затова съм им казвал винаги: "Мислете какво правите, защото накрая идва Видовден", коментира Борисов.

 

Борисов коментира и отношенията на България и Русия, в контекста на острите изказвания на Росен Плевнелиев.

 

"Длъжен съм да поддържам отношенията с Русия, защото това е в интерес на България. Европа е пъпната ни връв, само оттам са идвали пари за България. Трябва да има и дружба с Русия, както и добри отношения със САЩ", заяви Борисов.

 

Премиерът в оставка коментира и отношенията си с Румен Радев.

 

"Трябва да се държим уважително и институционално. Той получи от нас поздравления. Обадих му се да му честитя Нова година. Само след 10 дни ще влезем в сериозен период. Не се страхувам, че служебното му правителство да извади нещо срещу нашето управление", допълни Борисов.

 

"Президентът Радев си победи често. Има огромна отговорност, защото за месеци наред всички решения ще бъдат върху него. Стискам му палци", заяви премиерът в оставка.

 

"Изключително грешно и популистко е да е 1 лв. субсидията. След две години народът сам ще прецени, че е по-добре да има субсидия. Схемата с дарения не е правилна. Тя прави зависимост. След това ще си търсят обратно парите за услуги", заяви Борисов. По думите му обаче след като 2.5 млн. души са поискали това, то трябва да се направи.

Според него е изключено напролет да се види коалиция между ГЕРБ и БСП.

 

"Трудно мога да преценя, че има по-подходящ за управлението от мен. Много трябва да внимаваш какво говориш, за да не лижеш там, където си плюл", заяви Борисов. Според него няма защо да се говори, че някой ще се справи с мигрантите, тъй като от много време няма мигрантски натиск върху страната.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3772 |06.01.2017 Борисов: МВР е устроено така, че да казва, как не може да стане . 1| 4069 |04.01.2017 Борисов: При минус 22 градуса пътувайте само в краен случай . 4| 4939 |25.12.2016 Борисов: Спокоен съм за България, когато владиката и мюфтията са заедно . 4| 4454 |20.12.2016 Борисов: Тепърва ще има битка, а говорите все едно съм умрял

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads