Реклама / Ads
0| 5716 |15.01.2017 НОВИНИ

Нинова: Ще бъдем първа политическа сила на изборите

.
Корнелия Нинова
Служебното правителство трябва да подготви честни и прозрачни избори. Акъл и предложения за бъдещи премиери не давам. Не знам името на бъдещия служебен премиер и нямам представа дали Маргарита Попова ще присъства в него. Това каза Корнелия Нинова.
 
Смятам, че ще бъдем първа политическа сила на тези избори, защото знаем накъде сме тръгнали. Имаме дългосрочна цел. Знаем как да я постигнем и кой да япостигне." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова коментира личността на новия президент ген. Радев. Чист човек, който не е обременен от годините на прехода, от лични и бизнес интереси. Човек, който винаги ще постави България в центъра на решенията си, дисциплиниран, изключително педантичен в работата си. Чувствителен и социален, посочи тя пред Нова телевизия.

На ген. Радев сигурно му е трудно, но за мен все още е плюс това, че няма политическо минало и не е обременен. Няма да му подскажа нищо. Досега винаги партията, която е подкрепяла президента, му е диктувала какво да прави. Сега най-накрая се връщаме към реалността и правилата, каза още социалистката.

Не познавам новия лидер на АБВ, но му пожелавам успех. Не мога да коментирам човек, когото не познавам, заяви Нинова. От биографията на Константин Проданов виждам, че има политически опит, но тепърва му предстои да се доказва. Успех му желая. Добра му е биографията, дано да успее, добави тя.

Що се отнася до Плевнелиев – финалът и цялото му служене като президент са унизителни, включително и скандала с Маргарита Попова. Това бе слаб мандат. Той заемаше страната на външните интереси, категорична беше лидерката на БСП.

Тя очаква след няколко години България да се промени така, че когато държавен глава или премиер влезе на международна среща, всички да го гледат с уважение.

Да няма необработваема земя в страната, а учител, читалище и книга да са свещени думи, първото впечатление на човек, когато отиде в парк - да са млади семейства с детски колички, както и да няма просяци по улиците, продължи да изброява желанията си лидерът на БСП.

Нинова изключи възможността между Радев и Йотова да има противоречия, каквито има между сегашния президент и вицепрезидент.

Тя отказа да даде оценка на първата дама. „Не съм общувала много с нея, но смятам, че е интелигентна", каза Нинова.

На въпрос кой й е предложил Радев тя отговори, че това е човек от „Позитано".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3719 |14.01.2017 Калфин отказва да наследи Първанов . 2| 4291 |12.01.2017 Петима номинирани за наследници на Първанов . 4| 4715 |11.01.2017 Нинова: С ГЕРБ-не! . 4| 4756 |11.01.2017 Нинова: Управлението на Борисов – 2 загубени години за България
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads