Реклама / Ads
6| 3706 |15.01.2017 НОВИНИ

Първанов нямало да окачва бутонките на пирона

.
Георги Първанов
Георги Първанов посочи, че е ”вградил сянката си” в проекта АБВ и ще даде всичко от себе си за неговия успех. ”Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона”, допълни той.
 
Първанов посочи, че се оттегля от оперативната политика. „Имам лични причини, които не смятам да коментирам, имам обаче и важни политически мотиви. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха. Случи се така, че размишлявайки тези дни около 10 януари, видях много предавания, филми, медийни събития, които ме върнаха във времето, в което току-що бях избран за партиен председател", каза той и уточни, че тогава централата на БСП е останала без ток, парно и телефони и той е трябвало да стои там денонощно, докато отвън са хвърчали павета.

„Имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго - барикадите са навсякъде - в парламента, в душите ни. Сега ни атакуват с павета-думи, павета-компромати. Много черен пиар се стоварва върху плещите ни. Четете - жълти и кафяви и други издания. Признавам, че най-много ме заболя от поръчковата информация, че ще напусна АБВ", коментира Първанов.

Той отбеляза, че резултатите от изборите и от референдума са показали желание за промяна, на първо място смяна на политическия елит. Нужна е дълбока промяна на политическия модел, заяви той и посочи, че от АБВ първи са заговорили за мажоритарен елемент в смесена избирателна система и за намаляване на субсидията за партиите. Първанов изрази увереност, че новото ръководство ще води обществения дебат по темата.

В АБВ имаме мисия да се борим с посредствеността на двуполюсния модел в българската политика, срещу политическия картел на големите партии, заяви още той.

Първанов вярва, че след форума АБВ не просто ще има нов силен председател. „Вярвам, че в българската политика ще влезе истински лидер, модерен и солиден екип, с който другите ще трябва да се съобразяват. Екип, който гарантирам, може да бъде фактор в националното ни развитие, а за всички нас просто пътят продължава", завърши лидерът на АБВ и пожела на добър час.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4360 |15.01.2017 Първанов сдава поста си в АБВ на млад наследник . 2| 3741 |14.01.2017 Калфин отказва да наследи Първанов . 2| 4302 |12.01.2017 Петима номинирани за наследници на Първанов . 1| 5786 |24.12.2016 Т. Стойков напуска управата на баскетбола, нямало развитие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads