Реклама / Ads
5| 4024 |16.01.2017 НОВИНИ

Радев се заклева пред „Св. Александър Невски” в 11 часа

.
Рмен Радев
Церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България ще се състои на 22 януари на площад ”Св. Александър Невски” и ще започне в 11 часа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Преди това, от 10.30 часа, мястото си ще заемат официалните лица и гостите на церемонията. Поканени са министър-председателят в оставка Бойко Борисов и всички министри, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и всички депутати, председателят на Конституционния съд Борис Велчев и всички конституционни съдии, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, президентът Петър Стоянов/1997-2002 г./, президентът Георги Първанов/2002-2012 г./, временно изпълняващият задълженията на началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, представители на Министерството на отбраната, столичният кмет Йорданка Фандъкова, представители на дипломатическия корпус, секретарите на президента Росен Плевнелиев и директорите на дирекции, техните приемници от екипа на новоизбрания президент Румен Радев, както и други официални лица.

В 10,45 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат построени представителните части на Българската армия, а в 10,55 часа на площад "Св. Александър Невски" ще пристигнат сегашният и новоизбраният вицепрезиденти.

В 10, 58 часа на площад "Св. Александър Невски" ще пристигне президентът Росен Плевнелиев. В 11.00 часа Росен Плевнелиев ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул.

В 11, 03  часа пред катедралата "Св. Александър Невски" ще пристигне новоизбраният президент Румен Радев, който ще се отправи към десния фланг на строя, ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул. След като приеме строя, президентът Радев ще се присъедини към президента Плевнелиев и заедно ще се качат на трибуната.

В 11, 05 часа Росен Плевнелиев ще произнесе слово, а след него слово ще произнесе Румен Радев. Гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили. Двамата президенти ще положат венец и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България пред паметника на Незнайния войн.

 В 11,18 часа двамата президенти отново ще се качат на трибуната и ще приемат тържествения марш на почетния караул. До престрояването на караула за преминаване в тържествен марш ще звучи камбанен звън.

В 11,45 часа двамата президенти и г-жа Радева, двамата вицепрезиденти ще се отправят към храм-паметника "Св. Александър Невски", където ще бъде отслужена литургия и ще запалят свещи.

В 12, 05 часа президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, г-жа Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция. В Гербовата зала ще бъде направена официална снимка на двамата президенти, последвана от официална снимка на двамата президенти с вицепрезидентите.

В 12,10 часа президентът Росен Плевнелиев и президентът Румен Радев ще проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти - в кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова. След приключване на срещите президентът Румен Радев ще изпрати на параден вход президента Росен Плевнелиев, а вицепрезидентът Илияна Йотова - вицепрезидента Маргарита Попова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3773 |15.01.2017 Кишата - новото препятствие пред жителите на София . 7| 7062 |15.01.2017 Плевнелиев съветва Радев за Крим, с Попова си тръгват различни . 2| 4083 |14.01.2017 Меркел предупреди Тръмп: По-добре да се движим заедно . 11| 7222 |13.01.2017 Борисов: Предупреждавах министрите, че накрая идва Видовден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads