Реклама / Ads
5| 11149 |17.01.2017 ПОЛИТИКА

Йорданов: Бъчварова няма да се запомни с нищо в МВР

.
Росен Йорданов
Румяна Бъчварова няма да се запомни с нищо. Не знам каква реформа е имала. Тя е нямала идеята за реформа. За нея мислят хора с опит, болка, с резултати, с визия. В средите на МВР самостоятелността не се позволява, а кадърността не се цени. Това каза бившият зам.-директор на Института по психология към МВР Росен Йорданов.
 
Когато всички служби бъдат подчинени на прокуратурата, става по-лесно да овладееш една от службите и да контролираш всичко, защото прокуратурата не се отчита пред никого. Връх в МВР взеха чиновниците, каза Росен Йорданов.

Той коментира и плана на правителството за разполагане на полицай във всяко село. В селата ще има полицейско присъствие - назначените там ще има просто присъствие и нищо друго. Един полицай с авторитет може да охранява и три населени места, а един полицай без авторитет и едно не може, заяви Йорданов.

МВР се превръща в една административно-охранителна структура, с все по-малко самостоятелна преценка. В момента се извършва подмяна на обществените функции на прокуратурата и полицията. Като цяло реформите в МВР не се случват. След оставката на Веселин Вучков имаме едно имитиране на реформи.

Като не знаят полицаите какво да правят, какво е  това присъствие. Това е демонстрация на политическо, а не на морално поведение. Трябва да се подбират хора, които действително вършат работа. Масовото  поведение на полицията става все по-безлично, каза още той.

На практика прокуратурата не се отчита пред никого. В момента тече създаване на параполицейски формирования. Прокурорът работи с екипи, които имат и полицейски функции, обясни психологът.

Връщал съм се в системата. Надделяха чиновниците. Ако се върна в института трява да уволня три четвърти от хората, призна бившият шеф.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2941 |18.03.2024 Политологът Св. Малинов: Недостойно поведение на ГЕРБ, правят внушения, а не се договарят . 3| 3644 |17.03.2024 Илиян Василев: "Южен поток" фалира заради неуправляемия политически риск от близък бизнес с Русия . 17| 3582 |16.03.2024 Мастило в урната, горящи бюлетини и коктейл "Молотов" - изборите на Путин срещнаха пречка /видео/ . 8| 3589 |15.03.2024 Настимир Ананиев: Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, иззети от местопрестъплението?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads