Реклама / Ads
17| 6418 |17.01.2017 НОВИНИ

Борисов: Не вярвам Нинова да не помага на Радев за правителство

.
Убеден съм, че БСП участва в подготовката на това служебно правителство. Сигурен съм, че участва. Е как така един генерал се политизира? Дава му се цялата власт и включително кабинет. Как БСП ще откаже да участва да му помогне? Свръхчовек да е, няма как да познава всички. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на 11-ата годишна среща на бизнеса с правителството.
 
Ние на Радев не  се месим. Сам ще си направи правителство? Не вярвам на такива неща, категоричен бе Борисов

В бизнеса няма да допуснете такова нещо. Никой няма да си вземе един  военен, пожарникар или доктор  и да го направи шеф на фирмата. Но го правим с държавата. Ще дойдат нови. Кои са новите? Нали дойде Бареков!, Ще дойдат такива, няма да са различни - разви тезата си той.

Той отрече твърденията, че ГЕРБ ще прави коалиция с БСП. Как ще направим с БСП коалиция? Ще махнем плоския данък? По-добре да има правителства на малцинства, отколкото широка, размита коалиция. Преди 2 години направи такава коалиция - изключително трудна работа. Който спечели изборите да си поеме ангажимента, да си направи правителство и да управлява, коментира Борисов.

Борисов заяви, че правилно е подал оставка след изборите за президент. Трябва да стигнем до там политическият ни елит да понесе своята отговорност. Месеци наред подценявахме референдума. Когато нещо се поднесе по един начин няма какво да умуваме, трябва да го изпълняваме. Политическите партии си мълчаха, защото мислеха, че е насочено срещу ГЕРБ и нас. Убеден съм, че няма да е по-добре, но това е волята на народа. Представете си една от политическите партии да има 2,5 млн. на изборите. Ние обяснихме ли го, говорихме ли го? Ами сега ще си понесем това, което си направихме сами, призна Борисов.

Премиерът коментира и международната обстановка: Америка е нещо единно? Най-малко това виждам в САЩ в момента. Има протести. Там няма да бъде лесно, някои от политиките на Тръмп са в разрез на това, което досега сме мислили в Европа, че е правилно. Какво се случва с ЕС, предстоят избори в Германия и Франция. От сега тримата от кандидатите за президент на Франция казват, че няма да бъдат за санкции срещу Русия. Най-твърд досега бяха Оланд и Меркел. Другия кандидат  е срещу санкциите срещу Русия.

Евроатлантическата ориентация ни е пътеводна звезда. Нищо по-хубаво за България няма от Европейския съюз, нищо по-добро да водим своята балансирана политика. Защото някои казват: С Русия ще водят по-балансирана политика". Ние с Росен я водехме - той държеше евроатлантическата линия, аз държах прагматичните отношения - да си върнем туристите, да си ремонтираме самолети, кораби, износ с 14% е по-голям, завърши патетично  премиерът в оставка.

"Модернизацията на България трябва да бъде кауза на всички правителства и никой не трябва да я поставя под въпрос."  Това заяви президентът Росен Плевнелиев на срещата. Форумът събра на едно място ключовите представители на властта с изпълнителните директори на най-големите компании в България с общ оборот над 1 млрд. лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4184 |16.01.2017 К. Нинова: Благодаря ви за любовта и уважението . 0| 5711 |15.01.2017 Нинова: Ще бъдем първа политическа сила на изборите . 14| 11457 |15.01.2017 Райчев: Обречени сме на коалиция, но Нинова не е Борисов . 11| 7221 |13.01.2017 Борисов: Предупреждавах министрите, че накрая идва Видовден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads