Реклама / Ads
0| 3713 |17.01.2017 НОВИНИ

Ало-измамници взеха от баба 6 бона по схемата „фалшиво ченге”

.
Поредната жертва на телефонните измамници стана 83-годишната Цветана П. от село Студено буче в община Монтана. Вчера тя се разделила с 6000 лв., които отишли в ръцете на ”ало”-тарикатите. Тя била убедена, че помага на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.
 

Към 10.00 ч. на домашния телефон на възрастната жена се обадил непознат, който със заплашителен тон заявил, че ако не му даде 20 000 лв. ще пострада много тежко.

 

Малко след това се обадил друг непознат, който пък се представил за комисар от полицията. Той казал, че криминалистите са по следите на група за телефонни измами и тероризъм и тя трябва да съдейства за залавянето им.

 

За целта трябвало да остави всичките си налични пари на улицата пред дома си. Мнимият полицай обещал на възрастната жена, че на това място ще бъде устроена засада на измамниците и той лично ще върне спестяванията й веднага щом апашите бъдат заловени.

 

Бабата повярвала на второто обаждане и оставила спестените си 6000 лв. в торба пред дома си. Тя видяла през прозореца човек да идва и да ги взема и зачакала "ченгетата" да направят засадата. Половин час след това разбрала, че никой няма да прави акции, камо ли да й върне парите, затова подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, но се води срещу неизвестен извършител.

 

Схемата с фалшивите служители на МВР е особено популярна напоследък и замени остарелите вече сценарии с "пари за лечение на пострадал близък" и "подкупи на следователи за прикриване на близки".

 

На 4 януари жена от Монтана даде 20 000 лв. на измамници по същата схема, а на 24 декември лекарка от Вършец пък се раздели с 22 000 лв. и множество златни бижута. Тя ги дала на измамник, който също се представил за полицай. Обещал й да "отърве внука й от престъпници, готвещи покушение срещу него", поясниха от областната дирекция на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 14254 |13.01.2017 Как депутатите „взеха хляба” на бъдещ премиер и една миска . 0| 3794 |03.01.2017 Бежанци в Италия взеха за заложници социални служители . 0| 3820 |07.12.2016 Баба даде 100 бона на ало-измамници . 0| 3801 |07.11.2016 Радев, Каракачанов и Марешки взеха хиляди гласове от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads