Реклама / Ads
0| 7543 |17.01.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Бежанец: Имам две жени, едната вечер лягам при едната, на следващата-при другата

.
”В Сирия многоженството е нещо нормално”, казва бежанецът Ахмад ал Хамид. Той е в Германия от 2013 и има две жени. Дядо му е имал четири, а баща му - три, разказва ”Дарик”.
 

В Германия обаче многоженството е забранено. Затова едната е негова съпруга, а другата - неговата приятелка. Многоженството не се признава и от закона за чужденците. Данни за общия брой на случаите на многоженство в Германия няма. Мушира Талаве е първа съпруга, а Тамара Армуш - втората. Ахмад и Мушира се женят през 2008 година, а сватбата с Тамара е през 2013 година. Преди сватбата на Ахмад с Тамара, съпругата му не е подозирала нищо за връзката им. "Исках да се разведа, но заради детето ни останах с него. Не исках то да израстне без баща. В началото не знаех какво ме очаква. Мислех, че е само мой. А тя си мислеше, че той е неин, казва Мушира. През 2015 година Тамара пристига в Германия по така наречения Балкански маршрут. Втората жена не е регистрирана като съпруга, тъй като не е позволено. За всички тях става много по-трудно след пристигането й. Тамара вече е получила разрешително за престой, но Ахмад и съпругата му все още нямат.

 

"Това ме притеснява, защото не делим една и съща съдба. Какво ще стане, ако се окаже, че двамата не могат да останат тук? Представете си, че тях ги върнат обратно, а аз остана тук", споделя тя. "В Сирия много мъже имат по няколко жени. И в моето семейство е така. Моят дядо имаше 4 съпруги. Баща ми има 3. Малкият ми брат има 2- колкото имам и аз. Откакто съм женен спя един ден при едната и един ден при другата", споделя Ахмад. Съпругите му обаче не са съгласни с всичко. "Понякога питам господ: Защо си позволил многоженството, въпреки че то наранява жените? Но тогава си казвам, че Бог най-добре знае какво прави. В исляма това е нормално и ние трябва да го приемем, казва Мушира. Но на въпроса дали би се омъжила пак за Ахмад, отговорът и е отрицателен. "Всяко жена иска мъжът й да е само неин", допълва тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7032 |23.08.2010 Цонко ги жени, те не се развеждат . 3| 10668 |23.04.2010 Иван Лечев се жени, иска деца . 4| 5744 |07.04.2010 Затворникът от Гуантанамо - полусирак, ерген и бежанец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads