Реклама / Ads
15| 10646 |18.01.2017 АКТУАЛНО

Маргарита Попова заговори като Ахмед Доган

.
На последната си пресконфереренция вицепрезидентът Маргарита Попова заговори за съгласие, помирение, разселение и омраза, типични клишета от репертоара на ДПС и лидера му Ахмед Доган. Попова се обяви и срещу реформите в правосъдието.
 
„На народа му омръзна от вътрешна война. Ако не си оправим къщата и ако не седнем да се помирим, ако тази институция в следващия си мандат не успее да направи това, чакат ни тежки времена и никой няма да очаква нищо смислено от нас“, заяви Попова на последната годишна пресконференция на президентския екип на „Дондуков“2.

„Всяко емоционално преживяване на различни факти и слухове води до тежки разстройства на културата в обществото. Надявам се следващата администрация добре да запомни това, да се побратими с реалността и да работи с добри очи за България“, каза вицепрезидентът. Очакват ни избори и нова президентска администрация, очаква ни ново служебно правителство и нов редовен кабинет след няколко месеца. Затова анализът със здраво стъпили на земята крака е необходим, каза тя.

 

Най-важното послание за хората, които ще дойдат след нас: разделението в обществото е първият проблем, който мъчи снагата на държавата и обществото ни години наред. То ни съпровождаше години наред. Разделението означава поредица от тежки социални конфликти, тежки противопоставяния, за които не се търси съгласието, а излишно противоборство, нараняване душите на хората и пречки да реализират живота си, така както те желаят.

 

Не можем да говорим просто така, плувайки по повърхността, за стабилност в политическата ни система. Имаме проблеми със стабилността на политическата система и обществото. Не можем да стигнем далеч, ако не преодолеем проблемите с омразата и агресията, които са реална последица от разделението в обществото.

„Даваме ли си сметка кой има полза от това, кой го подклажда, кой иска да го залива омраза от сутрин до вечер от екрани, студия и печатни издания? Това нашенска вътрешна работа ли е или не съвсем?“, попита Маргарита Попова.

 

Често говорим за липсата на чувство за справедливост у хората. Справедливостта е свързана с личната отговорност у всеки, само че когато сме разделени на групи, справедливостта се размива. Не очаквайте справедливост от партийните централи – особено когато са пред избори те са в смислена или безсмислена конкуренция, посочи вицепрезидентът.

 

„Разделението води до мафиотизиране на обществото и няма как да продължаваме да си говорим за структурни реформи в правосъдието. Стига толкова структурни реформи, нужно ни е да живеем в сговор. Халът на народа ни не е добър и никой не е в състояние да заблуди хората, че преживяват нещо друго в последното десетилетие и, че ни чака много красиво бъдеще“, заяви Попова.

 

По думите й, чакат ни тежки времена, които няма как да преодолеем с разделение, омраза и агресия – всеки срещу всеки до никъде няма да стигнем.

 

„Посланието към партиите: как смятат да я караме? Да четем отново едни и същи програми и предварителни заявки, че този с онзи не може да управлява?“, попита още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6272 |16.01.2017 Андай: Касим Дал и Вежди Рашидов са любимци на Ердоган . 7| 7062 |15.01.2017 Плевнелиев съветва Радев за Крим, с Попова си тръгват различни . 1| 4387 |14.01.2017 Маргарита Попова: Не са ме канили за служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads