Реклама / Ads
18| 23890 |18.01.2017 ГЛАСЪТ

Данчо Ментата и добрите новини. Иска ви се снайпер...

.
Иска ви се, ама няма...
Депутатът от ДПС Йордан Цонев изплува в сряда на тв екрана и пусна кранчето с добрите новини. Колегата му Делян Пеевски бил много обичан в ДПС, хората го искали и тия дни щял да реши, дали отново да ощастливи нацията, като стане народен представител.
 
Честно казано, много ми се иска да си поговоря с тези гласоподаватели, дето толкова много го харесват. Може пък да ме убедят и аз да го заобичам. Щото сега ме гризат едни сэмнения... Ето на, през лятото говорих с хора от Сърница и съседни села, които ми разказаха за схема за купуване на гласове левчета, пъхнати в кибрити. Раздавали ги в джамии в региона... Разбира се, че не им повярвах, още повече, че набъркаха и името на Пеевски. Нали разбирате, че премиерът Борисов не би другарувал с човек, който върши такива неща. А той другарува и още как.

 

Данчо сподели и друга добра новина. Той и Пеевски пишели икономическа програма за управление на страната. И си търсели партньори за упралението – ГЕРБ, например. Това се казва късмет – да попаднем на такива народни синове е истинско щастие. Щастливите българи ще е новият конкурс за лого.

 

А някои ми звънят и викат: България стана местопрестъпление. Някои разбират по-късно.

 

Не трябва да се проявява снизхождение към разкаялия се крадец. Към престъпника трябва да се проявява строгост и недоверие. Защото няма по-отвратително нещо от нагъл крадец. Заключението е на пенсионирания затворнически директор Т. Холп от САЩ. Той отказал да напише книга, въпреки огромния хонорар, защото не искал да си припомня мръсотията, която съпътствала 20-годишната му служба, че и живот. Човекът дал интервю на местна телевизия, което се превърнало в сензация, след което се скрил в къщичка на брега на езеро, в гъста гора, за да е далеч от действителността. Дано да е успял.  

 

Останалите сме тук – на местопрестъплението. Тъпчем следите, „замърсяваме” улики, вайкаме се, псуваме и чакаме някой да разкрие крадеца/убиеца и да му тури белезниците. Така ти се пада, мършо, - злорадства вътрешния ни гласец, но по-далеч не отива. А ни идва да му вкараме на крадеца един ъперкът в диафрагмата, да остане без въздух и да вие от болка. Щото колко зло ни е причинил, не може да се опише. Ама все не става: отлагаме, боим се, оглеждаме се. Като прасе в тръстика...  

 

Кои и какви сме? Хора или прасета? Не ни ли е ясно, че отдавна сме в опасност? Особено когато наоколо се навърта Наглия крадец. Той е успешен, коварен, притворен, брутален, агресивен, подъл, ненаситен. Ако някой го застраши - праща медийната си потеря да му види сметката. Прокурорските и данъчните са в бойна готовност. Една негова дума и – ах летете ескадрони... Знаете как е.

 

Синът на народа Йордан Цонев, несправедливо наричан от завистници Данчо Ментата...

 

Българският е предумишлен и мащабен крадец. Освен това пише икономически програми. Него законът не го лови. Нито клетвите на жертвите. Защото има имунитет за времена на произвол и планиран хаос. Неговият златен век.

 

Темата не е по Макиавели или Фукояма - твърде сложни са. Говорим за Делян Пеевски и Йордан Цонев, което е на територията на Ханс Грос. Онзи, който пръв описа огромното значение на детайлите от местопрестъплението за разкриване на извършителя. (Стотина години след това Антъни Зайкър измисли идеята за „От местопрестъплението...”).

 

България е място на престъпленияе.

 

Не е новина. Но си го повтаряйте, за да знаете на кого да се гневите. На себе си. След това на прокуратурата и другите мъртви институции. Мъртви за нас – живи за Пеевски и Цонев.

 

Кои са те, ако сте забравили, запленени от отчетите на ГЕРБ за благините, с които са ни дарили.

 

Известната журналистка Пепа Витанова още преди време направи портрет на Йордан Цонев, известен още с прякора Данчо Ментата. Във в-к „Стандарт” – преди да стане част от Пеевската медийна империя - тя написа: Дребен на ръст и дух, наближаващ 50-те, но с инфантилни прояви и отблъскваща парвенющина мъж

Най-характерното качество на Данчо Ментата е невероятната му приспособимост. Хамелеонщината, умението да се слива със средата наоколо.

 

Сега се разбра, че две близки до Цонев фирми са помпали от парите за потопа и са причина за невъзстановените диги край Пазарджик. Лично Цонев посочил фирмите, които да извършат ремонтите по възстановяването. Данчо Ментата е факир в изкуството на облагодетелстването от властта”.

 

Без коментар.

 

В началото на май 2013 г. полицейска акция разбива във Варна организация за купуване на гласове. Спипани са списъци с около 50 000 имена на гласоподаватели и техните ЕГН-та. На част от тях вече е платено, а други чакат обещаните пари. Иззети са над 200 000 лв. В грандиозната афера изплуват двама кандидат-депутати от ДПС. Правилно си помислихте, че е чисто съвпадение, че Йордан Цонев е депутат от ДПС от избирателен район Варна... Съвпадение е и че част от тези, които провеждат операцията са изхвърлени от МВР. Каквато е традицията у нас. Скандал не избухва, защото под килима нищо не може да избухне. Липса на кислород.

 

Няколко думи и за Делян Пеевски... За него каквото и да се каже – все ще е вярно. Приятел на Бойко Борисов за мнозина е предостатъчно. Все пак да припомня, че преди това става приятел и любимец на Ахмед Доган. Другарува и с банкера Цветан Василев, докато не решава, че му е враг. В същото време нелюбимец на Анкара заради замесването на името му от турските служби в цигарена контрабанда, от която се финансират терористични организации. Доклад по този и други теми с криминални примери отлежава в посолството на САЩ в София. Но кои са Турция и САЩ та да го съдят? Те дори не си дават сметка какво ще стане ако Пеевски реши да се заеме с тях. Британците свързани с „Техномаркет” вече му сърбат попарата.  

 

Най-големият вестник в света „Ню Йорк Таймс” пише: „В България неколцина олигарси контролират медиите в страната, която редовно е поставяна на последно място сред държавите от Европейския съюз в индекса за свободата на медиите по света. Между тях са депутатът Делян Пеевски, чиято "Нова българска медийна група", привидно управлявана от майка му, макар противници да твърдят, че той държи истинската власт, е тясно свързана с правителства, контролирани от няколко партии.

 

Германското издание „Шпигел” на свой ред отбелязва: Някои наричат Делян Пеевски “най-желания ерген в българското Народно събрание”. Би следвало да е ирония. Тежкият двуметров мъж изобщо не отговаря на съвременните идеали за красота. На всичко отгоре 35-годишният депутат от партията на българските турци – Движение за права и свободи (ДПС), е една от най-противоречивите личности в публичния живот на България. Привържениците му го величаят като детето чудо в политиката. Противниците обясняват възхода му с най-тясна обвързаност с политическата мафия. Делян Пеевски е най-скандалната фигура в българската политика. Сега той привлече вниманието и на Брюксел”.

 

Разбира се, както сами сте се досетили – става дума за две подкупни медии. Взели пари, за да очернят приятеля на Борисов, Доган и Цонев. Ако Пеевски бе това, което пишат, щеше ли някой в България да му позволи да счупи всички рекорди по спечелени обществени поръчки? Щеше ли Бойко да му даде отново „Хемус”, а преди това Северната тангента и пр. и пр. Нямаше, разбира се. Защото може България да е местопрестъпление, но управниците ни са чисти и некорупмирани.

 

Затова е логично и морално тъкмо Цонев и Пеевски да пишат икономическа програма за България! Тя това заслужава.  Животът понякога предлага неща, които човешкото въображение отказва да приеме, - възкликва Виктор Юго по повод османските „хуманитарни акции” на Балканите.

Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?

 

Казвам ви, Ханс Грос ще ни стане настолно четиво. Но в Конституцията ни няма Втора поправка като в американската и снайпер не можете да си купите.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7538 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 31| 12563 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 10186 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 9966 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads