Реклама / Ads
2| 3729 |18.01.2017 НОВИНИ

Бойчев: Президентът заслужава адмирации за отказа си да се кандидатира пак

.
Жельо Бойчев
„Плевлениев се провали като президент. По никакъв начин не можем да се съгласим с изявленията му за успешно приключил мандат. Той нито беше принципен, нито беше последователен в своето поведение и действия, както декларира”. Това заяви пред медиите в НС говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев.
 

Той припомни, че през 2013 г. проектът за промяна в бюджета е бил върнат от президента с мотива, че не може на гърба на социалните неволи на хората да се спират реформи и да се взима дълг от 1 млрд. лв. „Той каза, че тази му позиция е принципна и последователна и ще бъде следвана оттук нататък. След това до края на мандата си, нито един път, нито едно решение или акт на Министерски съвет  на Бoрисов не е било подложено на критика от президента Плевнелиев. От началото на своя мандат до самия му край, той не успя да излезе от политическата си зависимост от ГЕРБ и лично от Бойко Борисов”, заяви депутатът от левицата.  По думите му кулминацията е била, когато е отказал да назначи служебно правителство  и е оставил правителството на Борисов по-дълго на власт.

 

„Плевнелиев бе най-несоциалният президент, който България е имала.  Не сме съгласни с оценката му за успешните реформи на това правителство- нито в социалната, нито в пенсионната, още повече в здравната сфера и фарсът в съдебната реформа”, коментира Бойчев. Народният представител от БСП допълни, че декларираната от президента балансирана и суверенна външна политика, не се е състояла. Социалистът подчерта, че най-добрият пример за това е смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева. Според него целият този процес се е случвал негласно и със съдействието на Плевнелиев- няма нито едно изявление в подкрепа Ирина Бокова. Жельо Бойчев смята, че Плевнелиев е обслужвал пряко  чужди интереси. „Това, за което Плевнелиев заслужава подкрепа и адмирации е, че не се кандидатира за втори мандат”, заключи Жельо Бойчев.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4851 |18.01.2017 Президентът Радев свидетел в съда срещу Ненчев . 10| 6569 |02.01.2017 Президентът Радев: Пътната агенция нарушава премиерски разпоредби . 0| 3636 |30.12.2016 Президентът на Филипините: Американските посланици са шпиони . 9| 8671 |21.12.2016 Жельо Бойчев: Министър-председател ще бъде Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads