Реклама / Ads
7| 4738 |18.01.2017 НОВИНИ

Т. Йорданов пед Фрог: Ще направим това, което си изпросят политиците

.
Тошко Йорданов
Политиците са страхливци. Държат се като престъпници, защото не спазват законите, които сами са приели. Това каза пред Фрог нюз Тошко Йорданов, сценарист от „Шоуто на Слави”.
 
Да приемем, че депутатите ще „лежат на кълката” как на референдума не му достигат 12 хиляди гласа. Законът  ги задължаваше да обсъдят референдума в рамките на три месеца. Те, обаче не го направиха. Безспорно е, че в парламента има вкаран законопроект, има  предложение за ново райониране, има и още един законопроект на ГЕРБ за мажоритарен избор. И нищо. Унизително е!

Пощата ни е залята от гневни коментари на хората. Който и интернет сайт да отворите, и да прочетете новина за референдума, отдолу може да се види какво се пише. И това е нормално, при положение, че 3,5 млн. души гласуваха на този референдум, а 2,5 млн. са „за” нещата, за които бяха попитани. Това е мнението на огромната активна част от българите. На избори няма партия, която да има толкова голяма подкрепа. Нито един от депутатите не е толкова легитимен, колкото е легитимен референдума. Говорим за позицията на  нормални хора, а не на някакви, увъртолени в бизнес интереси, депутатски заплати или партийния си лидер. Партийната клика е между 1000 и 3000 човека. За това и всеки нормален човек се чувства вбесен и излъган. Убеден съм, че ще има последствия. Политиците не могат да заметат референдума. Сега и да се направят на луди, в крайна сметка ще го отнесат по изключително грозен начин. Това и заслужават.

По отношение на референдума в момента тече дело във ВАС. Другото е това, което се случва в парламента. Двете неща са различни. Парламентът лъже, че трябва да свърши делото във ВАС, за да бъде разгледано допитването в НС. Ние няма да се спрем. Ще направим каквото трябва или каквото си изпросят.

Видно е, че депутатите тупат топката. Това, което се случи в парламента е наглост. Събира се правната комисия и отказва да се занимава с работата си. Проблемът с депутатите е, че са безнаказани. Няма институция, на която да се оплачеш. Няма орган, който да ги контролира. Те се изживяват като богове. Единственото наказание може да им дойде е от избирателя на избори.  Или по друг, по-грозен начин.

Следващият парламент ще бъде нелегитимен, защото се е произвел по модел, който хората не искат. Интересно ми е каква ще бъде избирателната активност. Ние като избиратели, не трябва да гласуваме, защото това не са правилата, по които искаме да избираме. Трябва да искаме следващият парламент да се махне. Чудя се с какви очи депутати искат да продължат да са такива, след като не си вършат работата?! Убеден съм, че следващото народно събрание няма да просъществува, защото то ще е мъртво родено. Глупаво е да си мислят, че ще им се размине. Разбирам, че са некадърни, че крадат, че за нищо не стават, че се правят на звезди, разбирам целия комфорт, който са си създали, но това не ме интересува. Благоденствието на една шепа лъжци, крадци и некадърници не ме интересува. И не съм длъжен да им осигурявам този комфорт. Това ще свърши.

Как се нарича човек, който не си върши работата? Некадърник. А как се нарича този, който нарушава закона? Престъпник. Кое от тези неща не е вярно? Как се нарича да се подиграеш с волята на избирателя? Кое от казаното, хората не си го мислят?! А те знаят, че така си мислят за тях. Най-хубавото в цялата работа е, че всичко е публично. Ако върнем лентата назад, ще видим, че всички скандали приключват за една седмица. За първи път имаме тема, която трае повече от година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3708 |18.01.2017 Борисов в Плевен: Не направим ли „Хемус” този край е загубен . 1| 7474 |16.01.2017 Прокурор пред Фрог: Наши крадци се правят на сирийци в Германия, отглеждат ги като мигранти . 6| 16569 |15.01.2017 Първо във ФРОГ: Ген. Стефан Янев ще е военен министър . 3| 7616 |12.01.2017 А. Славчев за Фрог: Държавата е харизана на олигархията, щом банките са над нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads