Реклама / Ads
1| 7518 |19.01.2017 ЪNDERGROUND

Пеевски окупирал 100 000 кв.м. обекти на чужди инвеститори

.
Ирена Кръстева и Делян Пеевски
100 000 кв. м. Това е площта на търговските обекти, които „Техномаркет България АД” е окупирала неправомерно от чуждестранния инвеститор „Глориент Инвестмънт БГ” ООД.
 

Веригата за електроника официално е собственост на скандалния депутат от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева от януари месец миналата година, когато компанията се придобива от контролираната от корпулентната фамилия „НСН Инвестмент”. Само месец по късно Техномаркет спира да плаща наем за 14 обекта в цялата страна. Така „Глориент Инвестмънт БГ” ООД не успява да генерира приходи от свои обекти, чиято площ е 100 000 кв. км.

 

Към днешна дата се водят повече от 80 дела. 14 дела са за опразване на имоти, 18 дела за нищожност на нотариални актове, 8 дела за нищожност на договори за наем, 25 дела за неплатени наеми, 6 дела за обезщетения за ползване на обектите от май 2016 г. досега, без договор и 3 дела за неустойки за предсрочно прекратени договори за наем. 54 от делата са заведени от „Глориент Инвестмънт БГ” ООД, а „Техномаркет България АД” отвръща с 26 контрадела.

 

„До момента „Техномаркет България АД” не е спечелило нито едно от заведените дела”. Това заяви на специална пресконференция Майкъл Юлер, изпълнителен директор на East Balkan Porpertis, мажоритарен собственик на „Глориент Инвестмънт БГ” ООД. По думите му делата, които Техномаркет завежда, може би целят забавяне на процедурата. Юлер бе категоричен, че загубите на Глориент се увеличават всеки ден.

 

 

„До момента сме направили разходи за 1.3 млн. евро само по делата, които се водят. Същевременно плащаме и данъците на обектите, които не можем да ползваме – за 2016 г. те са 140 000 евро. Към момента Глориент претендира за дължими суми в размер на над 3.837 млн. евро”, допълни пред журналисти Мюлер.

 

До 19.01.2017 г. Техномаркет не е заплатил доброволно нито един от дължимите наеми за периода февруари-май 2016 г. и продължава да ползва имотите без правно основание.

 

Техномаркет води и дела за обекти, които никога не са били тяхна собственост, като тези в Кърджали, Севлиево, Пазарджик и София, както и предявяват искове за имоти, които отдавна са продадени на трети лица, като тези в Сандански, Бургас и Пловдив.

 

„Искам да благодаря на българските магистрати и професионалистите от съдебната система за свършеното дотук. Глориент вече е спечелила редица дела по казуса, въпреки че Техномаркет все още не е освободило нито един от обектите, които заема. За жалост тези случаи предизвикват притеснение в чуждестранните инвеститори”, допълни Мюлер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11122 |18.01.2017 ДПС с оферта към ГЕРБ за управление, Пеевски прави програмата . 8| 10493 |13.01.2017 За година: Пеевски получил 1.1 млн. лв. от ”растителна и животинска продукция” . 8| 10584 |30.12.2016 Каролев: Борисов и днес поддържа връзка с Доган, Пеевски прокарва политиките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads