Реклама / Ads
15| 13731 |19.01.2017 НОВИНИ

Проф. Христова за Фрог: Ген. Радев наказа ”шумните” депутати

.
проф. Антоанета Христова
Ген. Радев направи силно представяне – очерта основните проблеми, пред които е изправено управлението на държавата Той обаче се изказа повече като министър-председател, отколкото като президент. Един президент трябва да оценява проблемните теми в държавата, като с тази задача се справи добре. Новият държавен глава не ни каза какво ще правим следващите 3 месеца. А на нас ни предстои криза. Това коментира пред Фрог нюз политическият психолог проф. Антоанета Христова.
 

Не всичко, което очерта ген. Радев е задълбочено разбрано от него. Каза например, че проблемът в образованието са множеството университети. Аз ще кажа, че проблемът във висшето образование не са многото университети, а качеството на образование. Между брой и качеството няма връзка.

 

Много е важно кой ще бъде в екипа му. Важно да не използва стари кадри от управлението на БСП. Да внимава какви експерти избира. Той е коректен човек и ще бъде лоялен към партията, която го е издигнала. Не трябва да допуска тя да го подхлъзва със свои „стари” експерти.

 

Цялата кампания на ген. Радев беше построена като противопоставяне на Плевнелиев. Наблюдаваме психологическа тенденция да говори точно обратното на досегашния президент. Ако Плевнелиев е казал, че е против Путин, Радев е казал „за” Путин. Не съм сигурна, че е неговото убеждение е такова. Може би опитът му да се раграничи от предшественика си го кара така да говори. Всичките му изяви, интервюта в чуждите вестници показват, че е проевропейски ориентиран. Много е важно как използва думите и кой му помага да подрежда думите, защото речите му са пълни с популизъм.

 

Видяхме, че ген. Радев е бързо рефлексивен. Наказа тези, които не го уважиха с внимание към речта му. Трябва да има уважение към неговото слово в деня на клетва. Въпрос на възпитание бе шумът, който някои депутати създаваха по време на изказването му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3805 |19.01.2017 Проф. Галунов: Радев избегна темата за Русия в речта си . 7| 4739 |18.01.2017 Т. Йорданов пед Фрог: Ще направим това, което си изпросят политиците . 1| 7475 |16.01.2017 Прокурор пред Фрог: Наши крадци се правят на сирийци в Германия, отглеждат ги като мигранти . 0| 5609 |15.01.2017 Проф. Начев: Христо Бонев е бил на ръба на смъртта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads