Реклама / Ads
4| 14600 |19.01.2017 ЪNDERGROUND

Куриоз! Някои от задържаните по аферата в ДАИ се върнаха на работа

.
Някои от служителите на ДАИ, задържаните и обвинени за корупционната афера, която гръмна през миналата година, се върнаха на работа. Това разкриха през Фрог нюз служители от ведомството.
 
Припомняме, че при акцията на ДАНС и ГДБОП беше арестуван дори шефът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов. Управляващите отчетоха резултата от действията на родното ФБР и прокуратурата като грандиозен удар срещу корупцията, свързана с  проверката на транспортните фирми и издаването на шофьорски книжки.

Лека-полека, обаче картинката се променя за някои от уличените. Така стоят нещата за инспектор Иван Иванов от Видин. В началото съдът го пусна под домашен арест. Не е ясно какво точно се случва за няколко месеца, но прокуратурата изведнъж променя отношението си към него и той вече не е в списъка на обвиняемите. Нещо повече, Иванов в момента е назначен за началник на структурата във Видин. Негови колеги се питат дали отърваването му от наказателно преследване и последвалото повишение не е вид компенсация срещу евентуални показания, които е дал пред държавното обвинение?!

Другият служител на ДАИ с подобна съдба е Цветелина Дойчинова. При задържането й тя е експерт в Изпълнителната агенция. При обиска ченгетата откриват в хотелската й стая предварително попълнени тестове за изпита за ръководител транспорт. Подобно на Иванов и тя излиза под домашен арест след шумната акция. Сега Дойчинова отново е в агенцията на същата длъжност, разкриха през Форг нейни колеги.

Любопитните факти не свършват до тук. По време на операцията в София, в дома на служителката Наталия Девенска, отговаряща за изпитите за превоз на опасни товари, са намерени предварително попълнени тестове. Тя става свидетел на прокуратурата срещу групата. Не е ясно дали жената има връзка с откритите документи. Излиза, обаче че е добре запозната с нещата, които са се вършили в ДАИ, след като разказва подробности за всичко пред обвинителите. В момента Девенска е на работа, само е преместена на още по-отговорно място- в дирекция „Контрол”.

Както Фрог ви информира наскоро за шеф на ДАИ-Плевен бе назначен Красимир Сребров. Буди обаче съмнение факта, че преди това той беше уволнен като началник на структурата в Търговище заради множество сигнали за корупция. Колеги на Сребров твърдя, че той минава за много близък до лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Междувременно Фрог научи, че прокуратурата е прекратила разследването за корупция срещу бившия директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Валентин Божков. Това означава, че той изобщо няма да бъде изправен на подсъдимата скамейка. Божков беше арестуван също при гръмка акция през август 2013 година на МВР и ДАНС. Заедно с него бяха задържани 12 служители. В момента всички са се върнали на рабата и продължават да препитват курсисти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4160 |19.01.2017 Първанов: Някои не дадоха и 100 минути на ген. Радев . 0| 7127 |25.11.2016 Делото срещу Перата под въпрос, задържаните от него афганистанци изчезнаха . 0| 4040 |23.11.2016 Премиерът на Словакия: Някои журналисти са ”мръсни, антисловашки проститутки”.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads