Реклама / Ads
7| 3978 |19.01.2017 НОВИНИ

Зарков: Радев начерта посоката на България

.
Крум Зарков
„Работата на президента е да поставя въпроси. Няма защото някои да лицемерничат и да очакват от президента да им даде решение на проблемите. Неговата задача е да поставя акцента. Това, че той засегна голям спектър от въпроси е добре, защото начертава каква е посоката и каква България искаме да имаме“. Това заяви членът на ИБ на БСП Крум Зарков по БНТ.
 

По думите му по време на своята реч в Народното събрание президентът Румен Радев се е проявил така, както го е правил и в кампанията. „Отнесе се уважително, и когато бе провокиран в парламентарната зала, намери начин да постави провокаторите на мястото им“, категоричен бе Крум Зарков. Той отбеляза правилната  позиция на президента - че България е член на ЕС и НАТО и че страната ни не трябва да бъде безгласна буква в Евросъюза. „Въпросът е как хората да живеят по-добре като членове на този съюз“, обясни Зарков.

 

Крум Зарков изтъкна, че Румен Радев е имал достатъчно време, за да намери подходящите хора за служебен кабинет. „Не БСП ще ги избира, нито пък има каквото и да е отношение към служебния кабинет“, посочи Зарков и допълни, че очаква служебното правителство да организира провеждането на честни избори. „Ние се готвим за тях с програма и влизаме в тях със самочувствие. Сега не може да се говори за коалиции при евентуално управление на БСП, защото все още не е ясно кои политически сили ще влязат в следващото НС“, подчерта Зарков.

 

Той каза още, че БСП вече е изготвила план за развитие на страната, акцент в който е развитието на икономиката. „Такава, която създава работни места, която не дава капиталите да изтичат от страната и има за цел да се повишат доходите на хората“, обясни Зарков. Той каза също, че БСП няма за цел да натрапва изготвената програма, а ще направи обществено допитване. Зарков обясни също и една от идеите на левицата за данъчно облагане на доходите. „Ние предлагаме тези, които печелят повече от 10 000 лв. на месец, доходите им да бъдат облагани с 20% данък, а за всички останали остава какъвто е сега, именно 10%“, отбеляза той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4436 |19.01.2017 П. Симеонов: Ген. Радев сега не става президент, а премиер . 15| 13741 |19.01.2017 Проф. Христова за Фрог: Ген. Радев наказа ”шумните” депутати . 5| 4139 |19.01.2017 Н. Слатински: Речта на ген. Радев - за партийно събрание, не пред парламент . 1| 3811 |19.01.2017 Проф. Галунов: Радев избегна темата за Русия в речта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads