Реклама / Ads
6| 4128 |21.01.2017 НОВИНИ

Първанов към Радев: Ние ви вярваме

.
Уважаеми г-н президент, ние Ви вярваме, направете всичко, за да оправдаете това доверие. Това каза в „Събуди се“ по Нова телевизия бившият лидер на АБВ Георги Първанов.
 
Първанов коментира, че около изборната нощ го е поздравил и той му е благодарил, но оттам нататък не са контактували. Бившият лидер на АБВ посочи, че непоискана подкрепа не дава.

 

„Готов съм идея да дам, съвет или инициатива, стига разбира се моите идеи да пасват на неговата идентификация. Аз съм се опитвал да помагам в първия период от развитието на президента Плевнелиев. Аз съм му звънял, той на мен, но това беше наистина друго време“, коментира Георги Първанов.

Според него е добре да има такъв диалог. По отношение на първото обръщение на президента Румен Радев към нацията и Народното събрание, Георги Първанов посочи, че той е бил твърде предпазлив в оценката на събитията, по-традиционен и консервативен. „Това може би има своята логика. Може би той и екипът му са преценили, че на този етап е по-добре да се стремят да успокояват духовете“, обясни Първанов. Във връзка с репликата на Румен Радев към депутатите от 43-ото Народно събрание, че им остава още една седмица, Първанов коментира: „Само той би могъл да го каже дали това е замислено. Твърдя, че тази реплика не се вписваше в контекста на цялостното слово.

 

То звучеше по-умерено, по-балансирано, а репликата беше остра. Въпреки че беше провокирана, въпреки че не одобрявам, даже би осъдил поведението на групата депутати, които се опитваха да създават шум в пространството, аз не бих произнесъл такава реплика, ако бях на трибуната“, заяви Георги Първанов. На въпрос дали трябва да се извини на депутатите в една парламентарна република за думите си, че имат още една седмица, Първанов заяви, че не трябва да се фокусираме върху това.

 

„По-скоро в близките дни, когато президентът Радев ще свика консултации, ще разговаря с всяка една от парламентарните групи, той трябва да се опитва да ги приобщава, да печели в тяхно лице съюзници в тежката мисия, която има, а не да ги настройва и да ги прави враждебни към неговата политика“, допълни бившият лидер на АБВ. Според Първанов единственото, което се е отличавало е потвърждаването на евроатлантическия курс на страната.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4287 |20.01.2017 Петя Първанова: 18 бежанци от Харманли - с наказателни производства . 6| 3633 |19.01.2017 Местан към Радев: Независимо дали ще ни виждате, или не, и нас ни има . 2| 4160 |19.01.2017 Първанов: Някои не дадоха и 100 минути на ген. Радев . 7| 5115 |17.01.2017 Радев: Аз съм шпионин на българския народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads