Реклама / Ads
2| 5122 |21.01.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Ерата „Тръмп” в САЩ започна с Чърчил и May way

.
Началникът на Кабинета в Белия дом Райнс Прибъс издаде в петък през нощта меморандум до всички изпълнителни органи и агенции за замразяване на новите и предстоящи регулации в Съединените американски щати, съобщава телевизия CNN. По този начин администрацията на държавния глава Доналд Тръмп има време да ги преразгледа.
 
Действието е стандартен ход за нова администрация, идваща на мястото на такава, която е била от друга партия. Ходът ефективно преустановява всички възпиращи политики от администрацията на досегашния президент Барак Обама преди те да могат да бъдат финализирани.

Тръмп заяви, че новата администрация ще оттегли САЩ от ТТП – 12-странно споразумение за свободна търговия, защитавано от Барак Обама като централен елемент за стратегическото балансиране на Азия в отговор на възхода на Китай.

Новият президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп върна в Овалния кабинет бюста на британския военновременнен лидер Уинстън Чърчил, предава CNN.
Тръмп подписа първите си укази сред нови златни завеси, нови шарени килими и брокатени кушетки. Бюстът на Чърчил бе поставен на странична маса, докато фигурата на Мартин Лутър Кинг, внесена в кабинета от бившия президент на САЩ Барак Обама, бе преместена до камината.

 

Доналд Тръмп и съпругата му Мелания танцуваха на баловете по случай встъпването в длъжност на новия американски президент, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Пред аудиторията Тръмп заяви, че първият му ден на поста е страхотен. "Хора, които не се отнасяха особено добре с мен, казваха, че сме се справили наистина много добре днес. Сякаш Бог ни гледаше отгоре", каза той. На два от трите бала, организирани в негова чест новият президент и съпругата му танцуваха под звуците на емблематичната песен на Франк Синатра "Май уей" ("По моя начин") в компанията на вицепрезидентската двойка и членове на семейството на Тръмп.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4189 |19.01.2017 Бъчварова започна да се оправдава за предаването на Бююк . 0| 3892 |09.01.2017 Обрат по делото срещу Перата - защитеният свидетел го оневини . 1| 4013 |03.01.2017 Започна раздаването на безплатни продукти от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads