Реклама / Ads
4| 4376 |21.01.2017 НОВИНИ

Борисов: Българите бягаха в Гърция заради мръсното Черно море

.
Важно е да имаме чисто Черно море. А не хората да идват на почивка и да се връщат с инфекции. Затова и избягаха в Гърция, но сега вече няма да е така. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на посещението си в Приморско.
 
Заедно с него бе и министъра на околната среда и политика в оставка Ивелина Василева. Двамата са в морския курорт за подписването на договора между министър Василева и кмета Димитър Германов за воден проект, който предвижда разширение и модернизация на пречиствателната станция в града - 22 млн. е финансовата рамка на проекта.

"До преди изграждането на станцията имахме хиляди тонове непочистени води, които се вливаха в морето", заяви премиерът в оставка. 

"Това доведе до негативна реклама на българското черноморие и отлив на туристи, но това вече няма да е така", категоричен е той.

"Общо 22,27 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция, обслужваща Приморско и Китен", уточни Борисов и допълни: "Това ще доведе не само до по-чиста вода, която се излиза в морето, но и до по-чист въздух и начин на живот. Когато фактите говорят и боговете мълчат".

Попитан за първата реч на новоизбрания америкаснки президент Доналд Тръмп, Борисов заяви: "Той каза, че всичко, което е добро за Америка трябва да се прави".

"Но и ние сме казали подобно нещо - което е добро за България първо него ще направим, а после ще се съобразяваме с другите страни", категоричен бе премиерът в оставка.

Милиони отпадъчни води влизаха при плажуващите в бургаския залив. Помните какви болести се хващаха от там и какви гадости плуваха там, но сега може да кажем, че нашето море е почти толкова чисто, колкото и хубавите международни. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който  след Приморско отиде в Айтос, където близо 19 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пречиствателна станция.

„Изпълнението на проекта освен достъпа до по-добра услуга за местните жители ще се оптимизира и екплоатацията на цялостната ВиК система”, започна Борисов.

Той поясни, че тази инвестиция ще е добре не само за хората, който живеят в Айтос, но и за здравето на хората, за доброто на инвеститорите, бизнеса и туристите.

Премиерът в оставка скочи срещу обвинения от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова: "Вчера една Господа Лъжа ни обвини, че сме строили в пъти по-скъпо от Румъния. Казват, че щели те да го направят по-евтини, а няма да крадат. Несериозно е партия, в която в изпълнителната й комисия има няколко строителни фирми, да говорят такива неща. Аз твърдя, че в България строим в пъти по-евтино от Румъния".

"Нека да се радваме на зимата. Многото сняг е добре за природата, но и за туризма - курортите ни са пълни. Да, признавам, че едва снощи успяхме да пробием всички блокирани места от снега", каза още премиерът в оставка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10031 |19.01.2017 Борисов: Грешка беше репликата на Радев . 2| 3841 |18.01.2017 Борисов: Новият председател на ЕП пожела успех на ГЕРБ на изборите . 17| 6424 |17.01.2017 Борисов: Не вярвам Нинова да не помага на Радев за правителство . 11| 7227 |13.01.2017 Борисов: Предупреждавах министрите, че накрая идва Видовден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads