Реклама / Ads
8| 18554 |21.01.2017 НОВИНИ

Двойката Лечева - Ушев черпели вече за министри

.
Лечева, Найденов, Манолова и Ушев - все кандидати за властта...
Весела Лечева и любовникът й Сотир Ушев се хвалели пред приятели, че е много вероятно да бъдат колеги министри в служебния кабинет. Било сигурно на повече от 90%, коментират източници от парламентарната група на левицата. Весела Лечева щяла да поеме спортното министерство, а интимният й партньор – социалното.
 
Това вече било решено, смятали те, като се позовавали на силни връзки в политическите среди и професионален опит в двете ведомства. Ушев дори се представял за генерал от запаса и все повтарял, че след премиер-генерал и президент-генерал щял да е третият генерал, но министър.

Гласят се да бъдат двойка във властта, както Мая Манолова (зам.-председател на парламента) и съпругът й Ангел Найденов (военен министър в кабинета „Орешарски”), на които Лечева и Ушев са кумове. Говори се, че и двете двойки ги свързвали топли отношения с Делян Пеевски, което не било за пренебрегване.  

Лечева и Ушев имали проблеми с бизнеса в последно време, трудно управлявали и оставеното от гръмнатия преди няколко години съпруг на Лечева - Манол Велев. Той бе личен приятел на Георги Първанов и въртеше солиден бизнес. Все още е в кома и за него се грижи платена мед сестра, докато Лечева заживя с любимия си Ушев и се премести от дома им с Велев.

По Нова тв преди дни обявиха Ушев и Христина Христова като най-сигурни за поста социален министър. Христова обаче нямала толкова силни позиции в БСП и бизнеса, колкото Ушев. Той бе известен като любимец на министър Емелия Масларова, която го назначила за шеф на НОИ по време на тройната коалиция. Във ведомството с усмивки коментират тяхно пътуване до Куба, което много приличало на романтична разходка. Около Ушев обаче непрекъснато избухват скандали. Той е завършил полувисшето училище на жп. По-късно обаче показал диплома за висше образование от украинско учебно заведение. Представял се за генерал, какъвто не е и никога не е бил. Кариерата му във военното министерство бе свързана също със скандали и съмнения за корупционни практики.

За Лечева министерството на спорта било стара мечта, защото тя управляваше ведомството, когато то бе само агенция. Искала реванш. Хора от службите обаче смятат, че има неизвестни и доста любопитни неща за нея, които щели да излязат в медиите, когато поеме поста.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3917 |10.01.2017 Преизбраха Ушев за шефа на Специализирания съд . 0| 3925 |13.11.2016 П. Манушев: Гласувах за това децата да живеят в развита и европейска страна . 0| 3838 |10.11.2016 Реформаторският блок в Благоевградска област заяви категоричната си подкрепа за Цецка Цачева и Пламен Манушев . 1| 4437 |10.11.2016 Жозеф Дол: Цачева и Манушев са гарант за продължаването на реформите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads