Реклама / Ads
25| 5264 |21.01.2017 НОВИНИ

Нинова: Изправени сме пред спиране на еврофондовете

.
Лидерът на БСП Корнеля Нинова нападна остро премиерът в оставка Бойко Борисов на днешното заседание на Националния съвет на партията. Тя остро критикува двете години управление на Бойко Борисов.
 
Държавният дълг нетно се увеличи. Правителството натовари няколко поколения българи да изплащат този дълг, недоволна е Нинова. Спукал се балонът за усвояването на еврофондовете.

След две години управление на ГЕРБ България отново е изправена пред опасността за спиране на еврофондовете. ЕК можела да спре парите през втората половина на 2017 г, отчете Нинова. Отсега тя предупреди, че ако ги спрат в управление на БСП, партията няма да допусне да се хвърля вината на червените.

За парите от еврофондове и санирате, премиерът в оставка Бойко Борисов пък й отвърна от Айтос. Той бе там на инспекция на санираните блокове, където сподели, че мисли да санира и къщата си в Банкя и да викне лично лидерката на БСП да го направи.

954 фирми са закрити в сектор строителство. Всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, оплака се Корнелия Нинова. 

По повод нападките й Борисов, пък я обвини, че стои зад партия, в чиято изпълнителната комисия има няколко строителни фирми, и не може да говорят такива неща.

Нинова критикува герберите и в сектор образование, здравеопазване и социална сфера. Расте броят на бедните, недоволни са социалистите. 7% от децата не са се записали в първи клас към 2014-2015 година. Над 20 000 деца са отпаднали от образователната система. Нищо не било направено за културата. Кризата на духа в българското общество се задълбочава, смята Корнелия Нинова.

Във външната политика страната била поставена на ниско унизително положение, граничещо с национално предателство.

Намаляване на престъпността се констатира само в докладите на МВР, но не и в ежедневието на хората, заяви още лидерът на БСП.

С близо 9000 се намалели кравефермите за година. Провал отчетоха от левицата и в сектор земеделие.

Нинова видя грешки в съдебната реформа и според нея тя се е провалила. ГЕРБ върнали страната назад. Слагаме край на това, закани се Нинова и подчерта, че днес промяната е задължителна. БСП сложила началото на промяната в страната с победата на Румен Радев и Илияна Йотова. Червените искат суверенна България с правила и солидарност. Искаме България, опряна на корените си, категорична бе соцлидерката. Осем милиона небедни българи си поставя за дългосрочна цел столетницата.

Червените не се отказвали от промяна на плоския данък. Младите щели да бъдат освободени от лихви при закупуване на първо жилище до 100 000 лева. Запазва се 10% плосък данък за средната класа. Богатите ще бъдат солидарни в българското общество, закани се Нинова. За тях ставката е 20%. Според Корнелия Нинова обществото ни станало много агресивно. Тя поиска повече култура и духовност. Да възпитаваме младите, настоя соцлидерът.

Няма да има маловажни престъпления, обещаха червените в мерки за битовата престъпност. Сега редица престъпления срещу пенсионери остават безнаказани заради маловажност на откраднатото. И две кокошки и една пенсия ще бъдат важни, обеща Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5017 |20.01.2017 Плевнелиев: Доста сме различни с Радев - генерал и предприемач . 0| 3921 |20.01.2017 Георгиос Папандреу на съд за предизборна лъжа . 15| 4698 |20.01.2017 Нинова: Вчера Радев показа характер . 0| 4218 |19.01.2017 Тръмп предложил на 50 висши служители на Обама да останат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads