Реклама / Ads
5| 4461 |22.01.2017 НОВИНИ

Цветанов : Не можахме да обясним за Бокова, тролове ни саботираха

.
Късното обявяване на г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев определено не дадоха този импулс на кампанията. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на Националната среща на ГЕРБ, предаде „Фокус“.
 
„Ще започна с начина, по който структурирахме кампанията, с начина, по който се подготвяхме и правихме всички работни срещи по места. Действително считаме, че трябва да има много по-различен начин за подход на кампанията“, каза той и посочи, че едни парламентарни избори са по-различни.

 

 „Ние започнахме позитивна кампания, но същевременно без ясен кандидат“, коментира Цветанов. „Започнахме обявяването на слогана ни, но без да сме обявили кандидатите си, което също под една или друга форма даде възможност в медийното пространство да се направят много спекулации и много различни внушения“, коментира Цветан Цветанов. „Трябваше действително за кампанията да бъдем готови и да можем да стигнем до всички тези ,които искаха да се срещнат с нашата кандидат-президентска двойка“, коментира той. По думите му е важно, че когато е била обявена кандидат-президентска двойка около 65 % от членове и симпатизанти на ГЕРБ са одобрявали решението.

 „Затова основният акцент на цялата предизборна кампания беше да можем да мотивираме нашите структури и твърди ядра, за да може действително да стигнем до 85 % от нашите членове и симпатизанти, които да дадат подкрепата си за кандидат-президентската двойка“, коментира Цветан Цветанов. По думите му този процент съответства на резултата на първи тур от президентските избори.

 „В нашата кампания както във всяка една до сега винаги сме залагали на честна, отговорна и позитивна кампания“, поясни той. По думите му това е стилът на ГЕРБ от 2007 г. „Това обаче към настоящия момент не е най-работещо. В една кампания се почва вече да има сериозен политически популизъм. Ние като партия не можахме да представим силните страни на нашите секторни политики“, коментира Цветанов.

Той посочи, че в кампанията от ГЕРБ е трябвало да бъдат постоянно в обяснителен режим, заради лъжливи новини в публичното пространство.

 

По думите му най-сериозното предизвикателство е активното използване на силата на онлайн и социалните мрежи, за да се общува с всички българи, а ГЕРБ не са го използвали. Цветанов поясни, че всяка една политика трябва да има много ясни послания, които трябва да бъдат ясни и разбрани.

 Той даде пример с протестите в „Овча Купел“ и Харманли. Според него така се е създало усещане и се е играло със страховете на хората. „След като мина кампанията веднага спря. Създадоха се планове за действие на наши политически опоненти с подобни нечисти намерения“, коментира Цветан Цветанов.

 

 „По време на цялата кампания не можахме да обясним защо разменихме Ирина Бокова с подкрепата на Кристалина Георгиева. Знаете, че поне в малките населени места, БСП на всяко едно събиране започваха и завършваха точно с това говорене“, допълни Цветан Цветанов. „След малко ще дам една тоналност на това как се случват нещата в онлайн изданията и във Фейсбук групите, за да видите в какъв обем и интензитет работят нашите политически опоненти - не с предлагане на политики, не с предлагане на решения, а с това как да рушат това, което направи ГЕРБ в последните години на управление“, коментира Цветан Цветанов.

 

По думите му е имало фалшиви тролове и даде за пример, че след полагане на клетвата на Румен Радев като президент руската медия РИА Новости е обзела цялото медийно пространство. „Никой не си направи труда да каже откъде идва тази новина. Тази новина първоначално излезе от една съседна балканска държава“, коментира той. По думите му по този начин се създава погрешно впечатление, че в България някой подготвя или иска да протестира срещу легитимно избраният президент на страната. „Създава се едно противопоставяне“ ,коментира той.

„Всеки един казва дали е било правилно решението за оставката на правителството. Да, можем да кажем, че действително мотивирахме тези които по принцип не ходят да гласуват с ултиматумът, че ще подадем оставка, ако не победим“, посочи зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Той даде за пример Брезкит. „Знаете, че Камерън също подаде оставка на база референдума и резултата от него. След оставката, която подаде премиера Борисов, разбира се и Ренци също подаде оставка, защото това е силата на един политически лидер“, обясни Цветанов.

 

"Анализът от президентските избори е ясен, изводите са ясни, реорганизацията ще бъде направена. Що се касае до начина, по който ще организираме кампанията. Ние направихме запитване само преди 10 дни до всички структури в цялата страна. Вие дадохте вашите предложения и анализа ,който сме направили е, че всъщност кампанията, която трябва да стартираме на база лошите метеорологични условия има мнения да не правим откривания в зала „Арена Армеец““, каза той и посочи, че ако е лошо времето не трябва да се излагат на риск пътуващите от цялата страна. „Затова повече са мненията на по-отдалечените наши структури от столицата зала „Арена Армеец“ да отпадне от тази кампания“ ,допълни Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7850 |17.01.2017 Цветанов: При Йовчев 20 млн. от МВР отидоха в частния сектор . 3| 4585 |09.01.2017 Цветан Цветанов се оплака от фалшиви новини . 9| 5341 |08.01.2017 Цветанов: Радев да удължи живота на парламента . 3| 5615 |23.12.2016 Социолог: Т. Дончев не говори с клишетата на Цв. Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads