Реклама / Ads
3| 5797 |23.01.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Съдът отряза всички жалби на „Килърите”

.
Петър Стоянов-Сумиста
Съдът отряза всички молби и жалби на групата за мокри поръчки „Килърите”, научи Фрог нюз от магистрати във Варненския апелативен съд /ВАС/.
 

Лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение по отношение на обвиненията за убийства и така да мине на по-лек режим в затвора, където изтърпява 19- годишна присъда за палежи, взривове и побоища. Аверът му Васил Костов-Кеца пък настоя да му се възстанови срока на обжалване на доживотната присъда, тъй като адвокатите му пропуснаха да направят нужното допълнение в указаното от съда време.

Магистратите от ВАС са категорични, че Кеца няма уважителни причини за забавеното възражение, поради което произнесената на втора инстанция най-тежка присъда влиза в сила, без да бъде разгледана от ВКС.

При Сумиста гледането на мярката за неотклонение е минала с разиграването на поредния цирк. Още в самото начало затворникът е поискал отвод на съда с мотива, че срещу всички членове е завел дела в СГС заради произнесената от тях доживотна присъда. Искането му обаче е било отхвърлено. След това Петър Стоянов обяснил, че здравето му зад решетките се е влошило, а отгоре на всичко получил и клаустрофобия. Доказателства за това не били приложени, заради което мярката на Сумиста не била променена в по-лека. Прави впечатление, че на заседанието той се появил с двама адвокати. В същото време е завел около 30 дела срещу съдии, полицаи, прокурори, съдебни заседатели, свидетели и журналисти, като е поискал държавата да поеме разходите му за тях.

Фрог настоя преди няколко месеца с писмо до шефа на ВКС Лозан Панов разпределението на делото „Килърите” да стане публично, каквато практиката вече има за делата с голям обществен интерес. Наскоро същата молба е отправил и самият Петър Стоянов-Сумиста, който на втора съдебна инстанция във ВАС получи доживотна присъда без право на замяна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3823 |20.01.2017 Съдът не даде ход на делото за взрива в Горни Лом . 4| 11427 |20.01.2017 Само във Фрог: Страх скова МВР, шефове треперят за местата си . 15| 13731 |19.01.2017 Проф. Христова за Фрог: Ген. Радев наказа ”шумните” депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads