Реклама / Ads
6| 6395 |23.01.2017 НОВИНИ

Маршът на феминисткия шариат

.
Женски марш във Вашингтон рекламира хиджаб
Стотици хиляди жени излязоха на „Женски марш” срещу новия американски президент Доналд Тръмп. Арена на феминистката проява бяха десетки западни държави, като освен САЩ, дейно в инициативата се включиха още жени от много Западна Европа и Австралия.
 

Изконно право на всеки свободен човек е да изразява своето недоволство от управляващи или избрани за такива. В този смисъл никой, най-малко аз, бих искал да оспорвам мотивите на тези жени да протестират срещу Тръмп, който според тях е сексист и ще отнеме част от правата им. Нещо изключително трудно, да не кажем невъзможно, в условията на правова държава, каквато е САЩ и с ясно записани права на жените в Конституцията.

 

Странно е обаче бездействието на същите тези организации и техните поддръжници относно правата на други жени по света, които са потъпквани ежедневно. Дори напротив, те не просто не проявяват интерес към страданията на стотици милиони представителки на нежния пол, които са нищо повече от разменна стока в своите държави, но и открито агитират чрез символи на това подтисничество.

 

Да вземем за пример тази сцена от американския Женски марш във Вашингтон:

 


На него ясно се вижда, че американки слагат хиджаб в знак на протест срещу Тръмп. Не дават вид да се интересуват, че именно ислямското религиозно облекло е един от основните символи на потисничество в редица мюсюлмански държави. Наказанието  за неносене на хиджаб или бурка в Саудитска Арабия например, може да достигне до бой с камшик или дори екзекуция.

 

„Алах Акбар” огласи немската столица Берлин по време на Женския марш, както е видно от този клип:

 

 

 

Очевидно немското феминистко движение или поне част от него открито подкрепя ислямския теократичен модел, където последното нещо на което щяха да имат право би било да протестират.

 

Не отнема особено обстойна проверка, за да се стигне и до заключението, че една от основните организаторки на женския марш във Вашингтон – Линда Сарсур е привърженик на ислямското религиозно законодателство – шариат.

 

 

 

Сарсур е свързана и с палестинската паравоенна организация Хамас, което също е лесно проверимо дори от нейните собствени изказвания. Достатъчно е да споменем, че според шариата жените са недееспособни граждани. Всички важни решения се взимат или от бащата, или от съпруга. Не се вписва особено в посланията на феминизма, нали?

 

Докато правата на жените в САЩ са гарантирани от американската конституция преди век и нарушаването им, независимо дали е от президент или обикновен гражданин, е нарушение на закона, то в много други страни жените нямат или имат силно ограничени права.

 

Далеч по-логично например би било да има протести срещу турския президент Реджеп Таийп Ердоган и турското правителство, след като по официална статистика една четвърт от булките в Турция са деца. Става дума за приблизително 3.5 млн. непълнолетни момичета, които са омъжени, в повечето случаи без да имат право на избор, от техните родители. И това е напълно законно с решение на Конституционния съд на Турция.

 

 

Всяка година над 15 млн. момичета по света стават булки, при това законно, а в някой случаи те са на не повече от 12-13 години.

 

Примерите в тази насока са безкрайни, при това не се отнасят само за мюсюлмански и арабски държави. Докато обаче в европейските държави се протестира срещу суверенното право да един народ да избере своя президент, явно не остава време някой да се тревожи за тези проблеми. Или може би булото на либералната ислямистка пропаганда е прекалено гъсто в Западна Европа и САЩ, за да се прогледне. Почти като през никаб.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3804 |23.01.2017 Спасиха момченцето, транспортирано с военен самолет . 0| 3614 |23.01.2017 40 бона глоба за фабриката за целулоза и хартия в Стамболийски . 5| 4658 |23.01.2017 Радев лети за Брюксел в края на месеца . 0| 3671 |23.01.2017 Дадоха ген. Шивиков на съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads