Реклама / Ads
5| 23849 |26.01.2017 НОВИНИ

Скандално: „Натоварени“ служителки на СРС мерят прашки в работно време

.
Натоварени служителки на СРС начело с шефката си мерят прашки в работно време
Днес пред сградата на Висшия съдебен съвет-ВСС е насрочен протест на съдии и служители от най-големия съд в България-Софийски районен съд.
 
Съдиите протестират срещу кадровиците на съдебната власт и заради отхвърлената номинация на Албена Ботева за и.д. шеф на съда. Служителите пък твърдят, че са пренатоварени, с ниски заплати и искат бонуси и увеличение на парите.

 

Дали наистина обаче служителите в Софийския районен съд са толкова натоварени колкото твърдят. Кадри публикувани в социалната мрежа опровергават тези твърдения.

 

На снимки се вижда как шест служителки от архива на Софийския районен съд мерят прашки в работно време. По същото време пред архива стоят опашки от граждани, които чакат да бъдат обслужени. Това не смущава архиварките, които са заети с други „натоварени“ дела.

 

Това не пречи да искат увеличение на заплатите заради „свръхнатовареност“. Третата дама от ляво на дясно е една от шефките на служба „Архив“ на СРС. Служители твърдят, че тя е протеже на подалия оставка шеф на съда Методи Лалов. Твърди се, че дамата „работела“ само с докладни и доноси до Лалов  срещу подчинените си с цел неудобните на нея хора да бъдат елеминирани. Твърди се, че няма висше образование и е на работа в СРС от година, но това не й пречи да направи бъза възходяща кариера до шеф на службата, благодарение на Методи Лалов.

 

„Свръхнатоварените“ служителки се разписват за над 1400 лв заплати, докато основното им занимание е да разнасят колички с документи. А разкарването на обикновените граждани по 20 пъти за една преписка е обичайна практика от иначе много натоварените служителки.

 

Любовта към прашките има стари традиции в Софийския районен съд. През 2009 г Фрог разкри как в сградата на Брачна колегия на СРС всеки четвъртък и петък съдиите въртят купони в чалга клуб „Мале, мале“ с емблема дамски прашки.

 

Всеки четвъртък и петък съдиите си организирали купони в чалга клубът, който представлявало помещение от 15 кв. м.

 

В него имало канапе, 2 фотьойла и 2 стола, както и бракуван компютър. Самите магистрати пък осигурили музикалната техника. Така в продължение на няколко месеца, съдиите от брачната колегия се отдавали на бурни купони и забавления след края на работния ден.

 

 Заради публикацията ВСС отстрани от поста му зам. шефа на Софийския районен съд Николай Маджаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 58256 |17.11.2016 Скандално: Москов спи, докато приемат бюджета на НЗОК . 2| 7684 |24.09.2016 Македонското Външно скандално: БГ-плочата на Каймакчалан е незаконна . 2| 4679 |27.04.2016 Скандално: Гласовете против всички ще се броят за големите партии . 0| 6861 |16.04.2016 Шарков скандално: Прокуратурата ще каже за ваксините това, което трябва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads