Реклама / Ads
9| 7132 |26.01.2017 ПОЛИТИКА

Цветанов: Не одобрих министър Узунов за шеф на Областната дирекция в Пловдив

.
Цветан Цветанов
Пламен Узунов беше една от потенциалните кандидатури за директор на Областната дирекция в Пловдив. Не го одобрих. Предложен бе от колеги в МВР. Не смятах, че е най-подходящият човек поради обстоятелства, които не смятам, че трябва коментирам сега. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.
 
Затова взех решение да  изпратя човек от София там. Да е вътрешен министър Узунов е решение на президента Радев и той ще носи отговорност, допълни той.

БСП предлагат бял автобус и полицейски заграждения - това предлагат БСП. В момента БСП играя на най-чувствителната тема - пенсиите и бедността. Увеличаването на пенсиите ще струва 1,5 млрд. лв. Кажете откъде ще дойдат?  Така отговори заместник-председателят на ГЕРБ  на днешните нападки в парламента на лидера на БСП Корнелия Нинова на стореното от ГЕРБ през последните две години.

По думите му БСП несправедливо обвинява ГЕРБ. Той изреди направеното от ГЕРБ по съдебната реформа, излишъка, туризма и др. По думите му се спекулира и с темата за енергетиката.

На въпрос какви са изводите от президентската загуба на ГЕРБ, Цветанов отговори: Ние ще се опитаме да вземем максимален резултат, но естествено ще оставим възможността за коалиция, както направихме в 43-я парламент. С Реформаторския блок, с които имахме коалиционно споразумение, ние успяхме да направим кабинет, добър или лош, след наследството, което получихме.

Цветанов коментира още и назначенията в служебния кабинет: За много от политиките, правени в сферата на здравеопазването, ние сме имали своите резерви. Много от законопроектите, влизали от МС, бяха променяни от българския парламент. Реформа ако е правена някога в сферата на здравеопазването, е по времето на министър Семерджиев. Той е много добър експерт,  но в политиката трябва да се вслушват и в чуждото мнение, коментира той назначението  му за служебен здравен министър.

Цветанов  отправи критики  към земеделския  министър в служебното правителство, без да разкрие какво има предвид.  Отговорността се носи персонално от човека, който е посочил тези хора, добави той.

Премиерът бе прекалено добър. Той отнесе негативите за министри, които не бяха от ГЕРБ. Смятам, че всеки трябва да носи персонална отговорност за решенията си. Той искаше да има коалиционно правителство и да отпаднат всякакви съмнения, че той управлява еднолично, обобщи управлението на ГЕРБ  Цветанов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4813 |26.01.2017 Цветанов ще види отдалече Тръмп на молитвена закуска в Белия дом . 5| 4473 |22.01.2017 Цветанов : Не можахме да обясним за Бокова, тролове ни саботираха . 2| 7878 |17.01.2017 Цветанов: При Йовчев 20 млн. от МВР отидоха в частния сектор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads