Реклама / Ads
11| 19407 |30.01.2017 АКТУАЛНО

Хора на модела „КОЙ” и „библиотекари” стават началници в МВР /втора част/

.
Николай Крушков(крайният вляво) по време на управлението на Йовчев-Лазаров
Николай Крушков човек на модела „КОЙ” и кръгът около „библиотекарския” институт става началник на кабинета на служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Както Фрог първи съобщи кадровите рокади в МВР се ръководят от бившия вътрешен министър от правителството на Пламен Орешарски Цветлин Йовчев, а Узунов е само изпълнител.
 
Както Фрог ви информира името на Пламен Узунов било подсказано на президента Румен Радев от Цветлин Йовчев при една от техните съвместни срещи. С влизането на Узунов в МВР, кадрите на модела „КОЙ” и библиотекарския институт вземат своят реванш, коментираха ченгета. По времето на Йовчев Крушков ръководеше дирекцията за стратегическо планиране и анализ на политиките- КИАД  в МВР. Служебният министър Йордан Бакалов го острани и прати в антитерористичния център в ДАНС.

След скандала с разработката „Червеи” при която е била подслушвана цялата оперативна система на МВР, Крушков си обира крушите и  спешно напуска системата.

 

Според запознати новият началник на кабинета на служебния вътрешен министър е особено близък с депутат от ДПС. Крушков е засичан и в приятелски компании с Ахмед Доган  в ресторанти с него, въпреки, че служителите на МВР са деполитизирани. Преди да стане директор на КИАД, Крушков е зам.-директор на полицията по времето, когато институцията се ръководи от  Ангел Антонов. Антонов.  Сега Антонов  управлява НСО и е личен приятел на Делян Пеевски. Може би това обяснява и светкавичната му кариера след напускането на МВР в голяма частна компания от хранително-вкусовата  промишленост.

 

Друг важен кадър на модела „КОЙ” е Мирослав Рашков, началник на „Икономическа полиция” в Националната полиция. Очаква се Рашков да стане или зам.-директор на полиицията или директор. Той е най-довереното лице на бившия  главен секретар на МВР от времето на Орешарски-Йовчев Светлозар Лазаров. Рашков е бивш футболист от Горна Оряховица, откъдето е и самият Лазаров. Кариерното  израстване на Рашков  става за няколко месеца- от редови оперативен работник в Горна Оряховица  до шеф на икономическа полиция за цялата страна, благодарение на Лазаров.

 

Според запознати с назначаването на Рашков за шеф на „Икономическа полиция” всички поръчки на модела „КОЙ” минават именно оттам. Това продължава и до момента, въпреки двугодишното ръчно управление на системата на МВР от самия премиер Бойко Борисов.

 

С идването на власт на хората на модела „КОЙ” в МВР изгрява отново и звездата на Тодор Гребенаров, в момента зам.-директор на Националната полиция.

 

По времето на Йовчев Гребенаров бе назначен първо за  шеф на ОДМВР-Пловдив през август 2013 г. Три месеца по-късно през ноември Гребенаров стана шеф на Главна дирекция „Национална полиция”, а мястото му зае сегашният служебен министър Пламен Узунов. Вътрешният министър Веселин Вучков го понижи до зам.- директор на полицията.

 

Очаква се Гребенаров да бъде издигнат като кандидат за нов главен секретар на МВР на мястото на Георги Костов.  Ако този номер не мине, Гребенаров ще стане директор на полицията. Усетили накъде „духа” политическият вятър в икономическа полиция, в ГНДП вече са започнали с рокадите, научи Фрог. В сектор „Индустрия” вече са подменени двама началници отговарящи за енергетиката. Те се отстранени и понижени, за да бъдат заместени от предишните началници от времето на Йовчев.

До момента служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов е пълен „пас” към системата на МВР и явно очаква назначенията да му бъдат диктувани от Цветлин Йовчев и библиотекарсия институт.

 

Първият негов удар се очаква върху Дирекция „Инспекторат”-МВР, твърдят запознати.

Именно служигелите на инспектората правиха проверката на Узунов като директор на ОДМВР-Пловдив заради катастрофата в Пловдив, заради която той подаде оставка.

Реваншът на модела „КОЙ” в МВР стартира въпреки предупрежденията отправени от президента Румен Радев към Узунов да няма кадрови сътресения  в министерството и скандални назначения, които да уронят престижа на Радев, твърдят запознати.

 

Скандал: Йовчев се върна в МВР със свои кадри, системата е в шок /първа част/

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 42535 |30.01.2017 Скандал: Йовчев се върна в МВР със свои кадри, системата е в шок /първа част/ . 2| 4834 |21.12.2016 Само във Фрог: Липса на кадри спряла Плевнелиев за кабинета . 6| 13686 |08.12.2016 Само във Фрог: В МВР сменят кадрите на КОЙ с тези на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads