Реклама / Ads
8| 19860 |30.01.2017 АКТУАЛНО

Скандълът в МВР се разраства! КОЙ си слага и зам.-министър /трета част/

.
Пламен Узунов
Кръгът „КОЙ” готви още скандални назначения в МВР след назначаването на служебния вътрешен министър Пламен Узунов, научи Фрог.
 
Както вече съобщиха шеф на кабинета на Узунов става Николай Крушков, бивш шеф на дирекция „КИАД”-МВР, напуснал скоропостижно след разкриването на скандала „Червеи”, човек на ДПС,  дясна ръка на Цветлин Йовчев и главсека на МВР Светлозар Лазаров при кабинета Орешарски. За поста зам.-министър на вътрешните работи обаче се готви скандално назначение, на друго доверено лице на Йовчев/Лазаров, което ще взриви системата,  категорични са полицаи пред Фрог.

 

Става дума за Маринела Белева. При управлението на Йовчев дамата става първо негов съветник, после за един ден, без конкурс, заема висшата ръководна длъжност директор на Специализираната административна дирекция „Планиране и управление на бюджета” на МВР с ранг „комисар”. Преди да дойде в МВР Белева е шеф на сходната дирекция в ДАНС. На 5 август 2014 г. в последният си ден като вътрешен министър, Йовчев освобождава Белева и тя заема същата позиция..... в Държавна агенция „Технически операции”-ДАТО. Ръководител на ДАТО е кадърът на ДАНС и библиотекарската групировка около кръга „КОЙ” Цветан Китов. Назначаването на съветничката на Йовчев за комисар за един ден предизвиква скандал, последван от разследване на Би Ти Ви. Дейността на Белева като главен финансист на МВР е крайно печална, припомнят полицаи.

 

"В МВР след нея останаха 200 мн. лв. дефицит, опасност полицаите да не получат заплатите си, закриване на ведомствените столове и опит храненето на униформените да става с кетъринг от фирми на модела „КОЙ”. След Белева няма дърва за огрев на полицаите командировани на границата, няма пари дори за гуми за патрулните автомобили", припомнят униформените.

 

Липсата на средствата се установява и след финансов одит, поръчан от служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Друг зам.-министър на МВР вероятно ще бъде Венцислав Катинов, бивш директор на полицията в Плевен. Третият заместник най-вероятно ще бъде Емил Ганчев, бивш шеф на полицията в Пазарджик, освободен от поста през 2009 г. от вътрешния министър Цветан Цветанов. Ганчев оглавява полицейската дирекция в Пазарджик през 2006 г., като преди тогава е бил шеф на Шесто РПУ в Пловдив, което отговаря за кв. „Столипиново”.

 

За съветник на министър Узунов вероятно ще бъде назначен Емил Стойнев, бивш шеф на Инспектората на МВР, подал оставка и документи за пенсиониране пред Цветанов  още през февруари 2013 г. Тогава се твърдеше, че Стойнев е имал конфликт с шефа на ГДБОП Станимир Флоров. За да стегне редиците в МВР за петък новият министър Пламен Узунов е разпоредил национално съващение на министерството, научи Фрог.

 

Скандал: Йовчев се върна в МВР със свои кадри, системата е в шок /първа част/


Хора на модела „КОЙ” и „библиотекари” стават началници в МВР /втора част/

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 19433 |30.01.2017 Хора на модела „КОЙ” и „библиотекари” стават началници в МВР /втора част/ . 3| 4050 |28.01.2017 Мей: Турция трябва да спазва правата на човека . 0| 3854 |26.01.2017 Гърция няма да връща на Турция избягалите войници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads