Реклама / Ads
0| 4404 |31.01.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Близките на момче с мозъчен тумор събират пари за лечение в САЩ

.
Родителите на момче с мозъчен тумор събират пари за ново лечение в Съединените щати, което дава надежда.
 

Ники е на 7 години, когато родителите му чуват за пръв път диагнозата мозъчен тумор. Животът им се обръща. Тревогите вече са насочени не към приема в първи клас, а към серията от операции и химиотерапии, които предстоят. Лекарите не правят обещаващи прогнози.

 

Семейството обаче не се предава и продължава да търси варианти, основно за операция. 

 

Така вече 5 години Ники се бори с тежката болест. Вместо в училище момченцето прекарва повечето от дните си в болница, а негови другарчета стават лекарите и сестрите.

 

„Ники е много силно дете, никога не се оплаква, въпреки че съм сигурна, че изпитва страшни болки на моменти”, казва пред bTV сестра му Емилия Валоскова.

 

В края на миналата година Ники и семейството му заминават за Америка за експериментално лечение. Комбинира се имуно- и химиотерапия. Родителите имат надежда, че ще бъдат премахнати и 6-те тумора.

 

„Клиничният експеримент се провежда в рамките на една година”, обясни бащата Лъчезар Лазаров.

 

„Това е лечение, което Ники е опитвал, то стимулира неговата имунна система да разпознава туморните образувания и да ги атакува. До този момент 19 деца участват в този експеримент се лекуват и резултатите са впечатляващи. Надеждата ни е и за Ники да са такива”, отбеляза майката Диана Китова.

 

Мечтата на Ники е да стане лекар. Иска да бъде неврохирург като докторите, които среща всеки ден. „Искам да съм здрав най-вече”, казва Ники.

 

Мечтата на семейството му пък е за нещо, което всички приемаме за даденост.

„Единствено Ники да се оправи и вече да живеем далеч от болниците, от тази среда изобщо. А ако сме в болници, да сме като лекари”, казва сестра му.

 

Новата терапия струва 80 000 долара. Семейството вече е събрало половината сума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4776 |06.06.2016 Момче бере душа след като падна от скала край Тетевен . 0| 6200 |20.07.2015 Пияни роми бият момчета, щипят момичета в Димово . 18| 7248 |18.05.2015 Думи за момчето - радост на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads