Реклама / Ads
0| 5066 |31.01.2017 ФРОГ МЮЗИК

Специални дамски вокални изненади на концерта на Glenn Miller Orchestra

.
Виртуозната джаз певица Елън Блиек и самият Вил Салдън, бенд лидерът на оркетъра на Глен Милър, ще подарят няколко вълнуващи серенадни изпълнения, подготвени специално за българската публика, която ще може да види световноизвестната формация на живо на 22 март, в зала 1 на НДК в София.
 

Композициите, в които уникалните си певчески данни ще покаже родената в Холандия джаз прима, са класики като ATisketATasket, I’mThrilled, Don’tBeThatWay, IWon’tDance, FarAwayPlaces, AtLastи др., а рамо до рамо до нея Вил Салдън ще пее вечните евръгрийниPeopleLikeYouAndMe, OnTheSunnySideOfTheStreet, Don’tSitUnderTheAppleTree, Pennsylvania 6-5000. Вокалистите ще бъдат подкрепени още от няколко първокласни изпълнители, подвизаващи се под името Moonlight Serenaders, които ще пресъздадат неостаряващите  химни на иконата на световната джаз сценаГленМилър точно така, както са били изпълнявани още при появата си на бял свят.

 

Именно „автентичност“ е най-точната дума, с която би могло да се опише преживяването, наречено “It’sGlennMillerTime”, новият спектакъл на световноизвестния оркестър на Глен Милър, именно който ще можем да видим на 22 март.

Бендът, който пристига у нас по покана на продуцентска компания АРТ БГ, ще потопи българската публика във феноменалната атмосфера на 30-те и 40-те години на XX в. – период, не случайно останал в историята с името „епохата на джаза“. Именно това са  годините, в които се появява и едно от най-космополитните, универсални и завладяващи музикални и културни течения – суингът.

 

Освен напълно точни изпълнения на оригиналните композиции на великия американски композитор, музикантите от оркестъра на ГленМилър ще допълнят усещането за автентично преживяване и с оригиналните си костюми и музикален реквизит от епохата на джаза и суинга.


Оркестърът на ГленМилър пристига в София в пълниясисъстав, начело с бендлидера Вил Салдън, който е селектирал нова концертна програма специално за събитието.

 

По време на впечатляващата си кариера като лидер на оркестъра на ГленМилър, стартирала през 1985 година, Вил Сандър изнася повече от 4000 грандиозни спектакъла по цял свят пред почти 4 милиона души, а работата му може най-точно да се опише с думите „съвършенство“ и „пълен перфекционизъм“. В момента диригентът и неговият бенд отново са на път и се радват на огромен успех в рамките на настоящото си турне, което обхваща държави от цяла Европа и се простира чак до Русия, Азербайджан и Израел.


Дори повече от 75 години след формирането на оркестъра на ГленМилър, музикалният свят все още остава напълно омагьосан от незабравимите мелодии и аранжименти. Точно както Кока-Кола и Елвис Пресли, ГленМилър и неговата незабравима музика, се превръщат в едни от най-ярките и разпознаваеми символи на Американската култура по целия свят.

 

Билети за концерта на Глен Милър могат да се открият на цени от 40 до 100 лв.

 

 Елън Блиек

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6040 |11.10.2016 Преди концерта си Браян Адамс ще направи изложба . 0| 5988 |14.09.2016 Миро ще открие концерта на Идан Райхел в Киноцентъра в Бояна . 0| 6114 |29.04.2016 Празнично намаление на билетите за концерта на Никос Вертис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads