Реклама / Ads
4| 11737 |01.02.2017 ЪNDERGROUND

Епизод от ”Яневагейт”: Пеевски искал среща със синдиците на КТБ

.
Делян Пеевски
Сайтът ”Биволъ” днес разпространи пореден запис от разговор между адвокат Момчил Мондешки и бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, от който се разбира, че от нея е искано да организира среща между синдиците на КТБ и Делян.
 
В записа от т.нар. афера "Яневагейт", който е първият, публикуван от от три месеца насам, двамата споделят, че към тях често са отправяни искания за срещи със синдиците на фалиралата банка, но в един момент те са спрели.

В разговора се споменава и Иван Тодоров, адвокат и собственик на издателство "Сиела", за когото Мондешки казва, че "много често ходи горе". Името на Тодоров е споменавано и в друг запис, когато за него се говори като за близък до Делян Пеевски от ДПС покрай дело на БТК, което е спечелил. Тогава Тодоров отхвърли тези твърдения като заяви, че делото е започнало през 2009 г., "когато нямаше и помен даже от приказки за връзка между г-н Пеевски и БТК" и че е "нелепо и жалко, когато някой дрънка, без да се е поинтересувал как в действителност стоят нещата".

Ето краткия разговор, публикуван в аудиофайл на сайта "Биволъ":

Момчил Мондешки: Теб скоро занимаваха ли те с КТБ? Честно ми кажи?
Владимира Янева: Не, не.
Момчил Мондешки: И на мене никой не ми говори нищо за КТБ. По едно време искаха много среща със синдиците. Мен ми се беше запалила главата покрай тях, въобще
Владимира Янева: Не, единствено Делян последно каза: "Стягай се да водиш синдиците да ги видя!"
Момчил Мондешки: Да. Мен ме молиха преди да го направят т'ва, спряха да ме молят.
Владимира Янева: Тоест мислиш, че какво мислиш?
(Според "Биволъ в този момент влиза съдия Румяна Ченалова - бел.ред.)
Владимира Янева: Е добре, какво мислиш?
Момчил Мондешки: Иван Тодоров много често ходи горе.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7122 |23.03.2024 Миролюба Бенатова: Ружа Игнатова е може би много по-голям фактор от Еврото и Нотариуса . 8| 9900 |23.02.2024 Адвокатът на убитото от Семерджиев момиче: Това, което се случва, е пълен цирк . 7| 9365 |21.02.2024 Колата на Илия Златанов е открадната, след като е разпитан за Сарафов и "Осемте джуджета" . 2| 3438 |20.02.2024 Закопчаха двама българи в Одрин за трафик на хероин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads