Реклама / Ads
20| 7933 |03.02.2017 ПОЛИТИКА

Трайков и Димитров: БСП ще точи 20 млн. за ”Белене” и Големия шлем

.
Трайчо Трайков и Мартин Димитров
Трайчо Трайков и Мартин Димитров от Нова Република предупредиха за плановете на БСП за източване на над 20 милиарда лева от парите на данъкоплатците. Двамата представиха на пресконференция позицията на Нова Република по обявените от БСП намерения за строителство на АЕЦ „Белене“ и възраждане на т.нар. Голям шлем.
 
„Ченгетата и олигарсите надигнаха глави и отново се канят да върнат БСП във властта. Всички чухте техните планове за връщане на социализма в икономиката“, каза Трайков.

Мартин Димитров предупреди, че най-голямото източване на пари на българските данъкоплатци ще продължи със строителството на АЕЦ „Белене“.

„Получихме досега само първата сметка – всички платихме вече 3 милиарда лева. Сега се готвят да ни вземат още 20 милиарда лева. Знаете ли по колко се пада на всеки работещ българин – това са по 6500 лева за всеки работещ българин. Вие готови ли сте да ги платите?,“ попита Димитров.

Нова Република предложи избирателите на БСП да платят сметката, „щом твърдят, че това е толкова печеливш проект.

„Нека си го построят с пари на техните избиратели и после да си харчат печалбата. А сериозното предложение от Нова Република е вместо да изливаме 20 милиарда в корупционни афери, да изградим всички магистрали в България – Хемус, Струма и Черно Море“, завърши Димитров.

Трайчо Трайков обясни, че при ядрената енергетика 80% от цената на тока се предплаща за 50 години напред.

„Ще ви дам пример – това е все едно да ползвате мобилен телефон и сметката ви да е 20 лева на месец. В един момент от мобилния оператор ви предлагат да предплатите 12 000 лева и да говорите „безплатно“ следващите 50 години без да имате право да смените оператора. А след 50 години ще дължите още 12 хиляди лева, за да си закриете договора. Ще приемете ли тази сделка?“

Трайков коментира и изявленията на президента на Руската федерация Владимир Путин по повод позицията на България в големите руски енергийни проекти. „Путин каза, че България нямала мъжество. Ако такива нахални изявления остават без отговор, току-виж президентът Путин се оказал прав“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4074 |02.02.2017 Мартин Димитров: ГЕРБ, БСП и ДПС саботират машинното гласуване . 1| 4010 |01.02.2017 Мартин Димитров: ЦИК ще направи изборите незаконни заради машинното гласуване . 2| 5693 |27.01.2017 Мартин Димитров: Готви се правителство ГЕРБ-БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads