Реклама / Ads
0| 4794 |03.02.2017 НОВИНИ

Федерацията на потребителите плаши КЕВР с искане на оставка

.
Ако продължавате с тази тенденция, „капка по капка” да задоволявате исканията на монополистите, скоро време ще бъдете свидетели на инициатива от страна на Федерацията на потребителите да искаме Вашата оставка, защото повече така не може.
 
Това каза Емил Георгиев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите в България, по време на общественото обсъждане на доклада на КЕВР, който предвижда 18% увеличение на цената на водата в София.

„С изключителна загриженост взимаме отношение към повишаването на цената на водата. В доклада прави впечатление ръст на печалбите в годините, ръст на възвръщаемост. Възниква въпросът Софийската община чии интереси защитава - на софиянци или на "Софийска вода"?", запита Георгиев. „Имам няколко въпроса към заявителите - казвате, че инвестиционна програма цели повишаване качеството на услугата. Означава ли това, че до сега не е имало качество на услугата? При всички тези цифри, които са поднесени, какво налага увеличението на цената?", попита още той. „Със страдалческа загриженост вие вероятно няма да позволите увеличението на цената до размера, който иска „Софийска вода", вероятно ще отсечете някъде около 17-18%.

Никой не се съмнява, че след като сега определите едно увеличение от 17-18%, ще последва ново предложение за увеличаване на цената и отново по соломоновски на половината и ще стигнем до една цена от близо 3 лв./куб м., която е целта на заявителите", посочи още Емил Георгиев пред "Фокус".

„Заявява се, че тази цена е далеч от социалната поносимост на софиянци. Ако това важи за хората със сериозни доходи и примерно членовете на Комисията, уверявам, че за над 50% от софиянци отдавна е минала всякакви граници. Тръгвате по същия път, както с „Топлофикация" и ви уверявам, че тази социална търпимост на софиянци в скоро време ще я разберете пред прозорците на КЕВР. Затова ви моля съобразявайте се преди всичко с исканията на потребителите, а не с исканията на заявителите, монополистите в случая", призова Емил Георгиев. „Изключително странно е поведението на органите на местно самоуправление в София - въпросът е чии интереси защитават те?", допълни още той.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3855 |02.02.2017 ЕК заплаши Румъния заради амнистията за корупция . 4| 4566 |21.01.2017 Кунева се уплаши от бъдеща коалиция между ГЕРБ и БСП . 1| 3923 |16.01.2017 Павлова плаши почистващите фирми със солени глоби . 1| 3717 |08.01.2017 Колоездачите в Москва не се уплашиха от студа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads