Реклама / Ads
4| 9529 |03.02.2017 АКТУАЛНО

Съдът отмени наказателно производство срещу съдия Ченалова

.
Съдия Румяна Ченалова
Софийският градски съд (СГС) е прекратил наказателното производство срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова. Аргументите за прекратяването са, че това, в което е обвинена бившата съдийка не представлява престъпление, според закона.
 
Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред апелативния съд в 15-дневен срок.


В края на миналата година стана ясно, че Ченалова ще отговаря пред съда по две обвинения: престъпление по служба и за документно престъпление.

Двама от съдиите - Николай Младенов и Атанас Атанасов, - си направиха отвод, след като се запознаха с обвинителния акт. Делото бе поето от съдия Вера Чочкова, която преценила, че процесът трябва да бъде прекратен.

 

Източници от ВСС споделиха пред Фрог нюз, че решението на СГС предизвикало бурни реакции сред поддръжниците на главния прокурор Сотир Цацаров. Една от фаворитките на този кръг дори се заканила да „види каква е тази работа”.

Името на съдията от Търговското отделение на СГС Румяна Ченалова нашумя още преди години, когато ограви съдебния екип по делото „Октопод” срещу Алесей Петров и негови сподвижници. Когато трябваше Ченалова да се произнесе, тя изведнъж бе замесена в поредица от скандали. Най-интересно бе участието й в т.нар. разговори от записите "Яневагейт". От тези записи стана ясно, че всичко в държавата се е решавало от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Сотир Цацаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4423 |03.02.2017 Социалистите към Тръмп: Не толерираме неглижирането на европейските ценности . 2| 6021 |02.02.2017 Само във Фрог: Полицайка въртяла бизнес -мигранти срещу крадени коли . 2| 4912 |01.02.2017 ​Ген. секретар на ООН иска Тръмп да отмени указа за миграцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads