Реклама / Ads
6| 14920 |03.02.2017 ЪNDERGROUND

Нова следа! Зетят на Б. Манджуков карал банани от Еквадор, нищят кокаинова връзка в убийството му

.
Зетят на убития Борислав Манджуков докарвал с контейнери банани от Еквадор, след като по негово настояване фирмата-посредник, била премахната. Криминолози продължават да нищят дали в контейнерите е имало само банани и какво е знаел Манджуков, съобщиха за Фрог нюз източници от МВР.
 

Той бе застрелян на 24 март 2014 г. пред дома си в София. Три години по-късно килърът и поръчителят са недоказани, но са проверени различни версии. В момента ченгета от СДВР разплитат вероятността убийството да е свързано с трафик на кокаин от Еквадор с тапа банани. Установено е, че фирма, близка до Манджуков се занимава с внос на банани от 2012 г. По настояване на новия му зет Антон Оризаров, с цел повече приходи, посредниците в Еквадор били отстранени. За преговорите с продавачите в Еквадор бил командирован лично Антон Оризаров.

 

По данни на криминалсти,  той прекарал 10 дни в южноамериканската държава, известна само с банани и кокаин. При общуването си с плантаторите той бил екскортиран от тежко въоръжени мачо, нетипични мерки за търговия на банани.

През есента на 2013 г. цялата търговия вече е под ръководството на Антон Оризаров и на пристанището в Солун  пристигат контейнери с банани от пряко договорените, вече през нова фирма, регистрирана на негов близък. В началото на 2015 г. бизнесът с банани приключва завинаги, а на пристанището остават над 30 контейнера със стока, които не са платени.

 

Младият мъж е бивш безинджия в района на ГКПП-Калотина. Запознава се със сестрата на Манджуков в интернет докато живее в Испания и моментално е очарован от известната богата фамилия. Връща се в България и е шофьор при Манджуков, а след убийството му ръководи различни наследени бизнеси, които бързо успява да фалира.

 

Антон Оризаров е шеф на младежка организация МОРАЛ - излязла на светло, подкрепяйки приятел на ментора Живко Иванов - Кирил Йорданов за кмет на последните местни избори. След неуспеха на протежето им, тандемът насочва усилия към Пламен Орешарски - кандидат за президент. Подкрепата на ДПС елеминира нуждата от тяхното участие. За няколко часа те са били и пиари на Жорж Ганчев на последните президентски избори. Отказал се обаче от тях, след като разбрал, че нямат опит.

 

Междувременно, през последните години, Антон Оризаров не работи, ангажиран с планове за промяна на политическото статукво. Заедно с пенсионираният ДС-кадър Живко Иванов обикалят страната за "изграждане на структури" на политическия проект МОРАЛ. Те презентират иначе кухата формация с преки връзки с президента на Русия  Владимир Путин, а отскоро и с президента Доналд Тръмп. Лакърдиите за "вземане на властта" вървят паралелно с раздаването на "министерски постове", с които се зарибяват бизнесмени от цялата страна, готови да финансират амбициозната формация от 5-6 души. За повече тежест след избора на Корнелия Нинова за шеф на БСП, Антон Оризаров системно афишира близост със съпруга й - бивш митничар на Калотина, без дори да го познава. Докато се опитва да убеди различни бизнесмени, че може да търгува с влияние и за него няма невъзможни неща, в съдебната и административна система, както и в политическия живот, всички фирми на Манджукови -  член на чието семейството е Антон Оризаров, са запорирани или под възбрана от съд и агенции.

 

От вчера Антон Оризаров се  издирва от фирмата превозвач на бананите. Най-странното  в цялата история е, че собствениците на бананите нямат претенции към  дължимите суми, които възлизат за над половин милион лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8777 |23.02.2024 Адвокатът на убитото от Семерджиев момиче: Това, което се случва, е пълен цирк . 7| 8850 |21.02.2024 Колата на Илия Златанов е открадната, след като е разпитан за Сарафов и "Осемте джуджета" . 2| 3107 |20.02.2024 Закопчаха двама българи в Одрин за трафик на хероин . 0| 4099 |06.02.2024 Гонка, откуп и крадена кола: Задържаха 27-годишен мъж в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads