Реклама / Ads
8| 7746 |06.02.2017 АКТУАЛНО

Семерджиев: Москов показа безпомощност, има хаос в системата

.
Илко Семерджиев
Връщането на работа на директорите на някои болници е възстановяване на справедливостта. По времето на Москов няма спестяване на средства, а увеличаване на дълговете. За 2016 година тези дългове са 411 млн. лева. Това каза служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев.
 
Москов самоуправства с власт, натиска за оставки, допълни той пред bTV.

Москов показа административна безпомощност. Той трябва да отговаря на въпроси, а не да хвърля заплахи в пространството. Надявам се да се справим и с проблема с ваксините. Предварителните разговори показват, че ще постигнем споразумение.

По време на мандата на Петър Москов е нарушено функционирането на системата. Съществува правен и нормативен хаос в здравеопазването. Няма реформи в сектора, а само неудачни решения, обясни  Семерджиев.

Пръстовият отпечатък е незаконен. По отношение на плащанията министър Москов твърдеше, че чрез него се спестяват по 1 млн. лв. месечно. Това също е невярно, защото за ноември парите за болниците са със над 100 00 лева повече. Разходите са се прехвърляли към тази година, за да може да се отчете миналата година като балансирана. Отмяна на пръстовия отпечатък е факт от тричленен състав на ВАС.

По думите му друг сериозен проблем, който е заварил като наследство от бившия здравен министър, е големият спад на ваксинирани деца с 4-валентна ваксина. Той добави, че големи контингенти от деца не са преминали през ваксинация, но пое отговорност през тази година това да се промени.

Семерджиев каза още, че през 2016 г. има централизирана листа на чакащи в Здравната каса. Над 3500 души били в тази листа, а "подобен феномен никога не е имало".

Предстои да се върнем към електронната здравна карта. Тази ситема може да спести много повече средства, отколкото пръстовия отпечатък, категоричен беше Семерджиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3590 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 8| 23290 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3018 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 10963 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads