Реклама / Ads
4| 3795 |07.02.2017 НОВИНИ

Домусчиев: В България няма безработица

.
Не може да се счита за приватизация, при положение, че собствеността остава държавна. Това заяви в ефира на Нова телевизия бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.
 
"Не виждам с какви средства държавата ще построи тунел под "Шипка", но ако се появи концесионер, който е готов да го стори, стига ние да имаме подходящ закон, който да му гарантира, че ще има възвращаемост. Ако го няма този закон ще стават произшествия и така", добави той.


"Не ми се влиза в дълги коментари специално Божидар Данев да критикува концесията. За нас президентът го налага заради липсата на експертност, защото кабинетът му е от скоро. При него са ходили синдикати и неправителствени организации и всеки един, който е против си е изказал там мнението. Не бяха поканени обаче работодателите", каза Домусчиев и добави, че приказките за безкрайност на концесиите са пълна глупости: "Разликата е, че концесиите за повече от 35 години могат да бъдат удължени от парламента. Това трябва да стане не с решение на един човек, министър или кмет. Трябва да мине през съответните обсъждания."

Той призна, че е заплашил да излезе на протест заради енергийна стратегия, прекратяването на злоупотребите и стабилизация на пазара. "Бизнесът е най-пострадал от тези неща. Сега гледаме в предизборните изказвания, че започват да се възраждат старите идеи за "Големите шлемове" в енергетиката и, че ще се продължава проектът "Белене", при положение, че ЕС е поставил за цел да закрие кафявата икономика", заяви той.

"Не сме заставали ние на страната на ГЕРБ. Протестите, които направихме преди време бяха по времето на Борисов. Тогава казахме стоп и излязохме на улицата", отсече Домусчиев.

"Дупките в бюджета дават възможност пенсиите да се увеличават. Подкрепям думите на патриотите, че ако няма злоупотреби при инвалидните пенсии, парите могат да отидат при хората, които наистина се нуждаят. Въпросът е времеви", добави бизнесменът.

"Искам да кажа, че в България безработица няма. По статистиката са 7-8%, но те не са реални. Циганите не учат и не искат да работят, въпреки това в моите заводи имам около 100-200 роми, които обучаваме", заяви още Домусчиев.

Според него, който не е пожелал, той не е започнал работа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3743 |07.02.2017 „Да, България“ ще се яви на изборите в коалиция със Зелените . 4| 3640 |06.02.2017 Красимир Янков: Няма чистка в БСП, ще има задачи за всички . 4| 4478 |04.02.2017 Русия спира вноса на пилешко от България . 6| 4312 |04.02.2017 Станишев: Нинова е нашият кандидат за премиер на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads