Реклама / Ads
0| 3890 |07.02.2017 НОВИНИ

Германското разузнаване не откри данни за намеса на Москва в изборите

.
В период на близо една година германското вътрешно разузнаване е търсило интензивно доказателства за умишлена кампания за дезинформация, подготвяна от Москва за изборната кампания във ФРГ, пише изданието Der Spiegel.
 
Въпреки това заключението на следователите е категорично: няма никакви данни, които да подсказват, че Руската федерация се готви за намеса в изборите за федерален парламент, които ще се проведат през септември тази година.

Но от разузнаването припомнят, че от 2014 г. насам Москва има ясно подчертан „курс на конфронтация“ срещу Германия, а руските медии, които поддържат редакции на немски език, са откровено „враждебни“, обобщават експертите по сигурността.

Припомняме, че преди по-малко от месец Федералната разузнавателна служба на Германия, а също Министерството на охраната на Конституцията представиха пред германското правителство доклад, според който Русия преднамерено подрива единството на САЩ и Европейския съюз. 

 Москва, според твърденията на разузнаването, се стреми да изостри противоречията вътре в западните страни.

Правителството задължи спецслужбите да анализират активността на Русия в светлината на появилите се в последно време слухове за кибератаки, за които се обвиняват руски хакери, отбелязва изданието.

«В доклада на Федералното разузнаване и Министерството за охрана на Конституцията са стигнали до извода, че в държавите от ЕС в продължение на много години се наблюдава руско влияние. Москва преднамерено се опитва, особено в страните от Запада, да изостри съществуващите социални конфликти. Русия се стреми също да постави под съмнение самата идея за тесен съюз със САЩ», — пише Spiegel.

По данни на изданието, правителството на Германия още не е решило под каква форма да съобщи за резултатите от работата на разузнаването на парламент и обществеността.

По-рано редица германски медии написаха, че контраразузнаването на Германия счита Русия за съпричастна към кибератаките над Бундестага през 2015 г., а също над компютрите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) през ноември миналата година. Ръководителят на Федералното разузнаване на Германия Бруно Кал каза, че се опасява от кибернамеса на РФ и по време на изборите за Бундестаг в настъпващата година.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3853 |26.01.2017 Сръбските власти откриха нелегални мигранти в български ТИР . 3| 4092 |23.01.2017 Бивш сръбски министър стана клошар, откриха го премръзнал . 0| 3778 |23.01.2017 Откриха мъртви майка и син, версията е, че са се самоубили . 0| 3641 |20.01.2017 Откриха шестима оцелели под снежния ковчег в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads