Реклама / Ads
8| 8363 |08.02.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Партийни лупинги на пилоти №1 на земята

.
Смениха пагоните с ГЕРБ
За президента ген. Румен Радев е ясно - президент подкрепен от БСП. Но и други пилоти №1 , командващи и командири на военновъздушните сили, пристанаха на партийни централи, при това разноцветни. Едно от новите попълнения на ГЕРБ ще бъде бившият началник на отбраната ген. Константин Попов.
 
Ген. Попов напусна армията след избирането на ген. Радев за президент. Оставката му бе коментиран по различен начин. Отдясно го възхваляваха, отляво го разпъваха. Неясно защо президентът Плевнелиев го награди и с най-висото отличие. Вчера нещата се проясниха. Ген. Попов е предложен да води листата на ГЕРБ в Пловдив, което означава сигурно депутатство в следващото Народно събрание. Той твърди, че още не е приел да оглави листата, но при всичко личи, че ще кандиса.  Ако не се уреди някакво място по Европа и НАТО.

Най-големият лупинг направи друг №1 на ВВС и началник на отбраната - ген. Симеон Симеонов. Той "сложи фес" и се присламчи към ДПС, като бе кандидат за депутат в София на миналите парламентарни избори. С "приставането" на Доган ген. Симеонов си спечели презрението на цялата българска армия и на всички българи.

Ген. Михо Михов в момента е един от лидерите на АБВ и съдружник на Георги Ппърванов. Той бе депутат в миналия парламент и председател на Комисията по отбрана.


И колегите им от ВВС не остават по-назад. Флагман в предателството към партията-майка е бившият командващ ВМС и заместник-началник на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев. Несъстоялият се вицепрезидент напусна високия си пост в Щаба на отбраната, за да стане зам. областен на Варна от ГЕРБ. Теманетата му не останаха незабелязани от бащицата Борисов и той бе избран за депутат.

Тези дни се заговори, че един друг командващ на флота и заместник на ГЩ вицаедмирал Петър Петров може да бъде назначен за областен управител на Варна. Той не измени на БСП.

Най-закъсали в партийните игри са генералите от пехотата. Пълен провал бе представянето на бившия командващ СВ и началник на ГЩ ген. Златан Стойков на парламентарните избори. Той спечели много малко гласове като кандидат за депутат и то в червен район. Преди него опити да се вреди в партийни листи правеше и друг един командващ на СВ - ген. Люцкан Люцканов„ Пак не особено успешно.

Има ли армията лоби в политиката? Президентът е армеец. Има генерали и в много от представените в бившите парламенти партии. За съжаление те са разединени и подчинени на партиен ботуш. Не са юмрук а разперени пръсти, които козируват на партийните централи. И затова е слаба армията!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4141 |07.02.2017 Ще платим ли 190 млн. лв. за партийни субсидии? . 1| 6191 |07.02.2017 ФРОГОКО: Д-р Шарков се намърда в ИАМО без конкурс . 7| 14065 |06.02.2017 Фрогоко: Махнаха хора на Ненчев от военното министерство . 1| 5580 |03.02.2017 ФРОГОКО: КЕВР се "продаде" на ”Софийска вода” и ни върна в 1999 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads