Реклама / Ads
0| 4668 |08.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

ЧЕЗ: Нямаме вина за аварийната ситуация с топлоподаването в София

.
От публикациите, които ние видяхме в медиите излиза, че ЧЕЗ има вина за повредата на топлофикационното дружество в София. Категорично заявявам, че ЧЕЗ ”Разпределение България” няма никаква вина за възникналата аварийна ситуация с топлоподаването в една част на София.
 

Това каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ "Разпределение" по време на брифинг" във връзка със сметките за ток и електроенергийната мрежа след смущенията в топлоподаването в столицата.

 

Станчев подчерта, че няма токов удар, от който да идва проблемът, както твърдят от „Топлофикация“. „Няма такъв токов удар и от ръководството на топлофикационното дружество по никакъв начин не са заявили, че има проблем някъде с електрозахранването“, подчерта Станчев. „На този етап няма абсолютно никакъв проблем с мрежата, който да предизвика този срив в топлоподаването на „Топлофикация“, увери той, цитиран от Фокус.

 

„Реагираме незабавно в отговор на очакванията на нашите клиенти - сега, когато няма отопление в жилищата от наша страна, са направени всички необходими мероприятия. Капацитетът на мрежата, експлоатирана на територията на град София има достатъчен капацитет да поеме товарите“, увери той. По думите му очакванията са товарите в мрежата в някои райони на София да се увеличат. „Там, където в момента няма отопление от топлофикационното дружество и за тази цел ние сме ангажирали допълнителен брой служители, които да са в готовност да реагират, ако евентуално възникнат някакви изключвания или проблеми с електрозахранването. „В София удвояваме домашните дежурства на нашите служители до разрешаване на проблема с топлоподаването“, заяви Станчев.

 

Той добави, че до момента не са получили информация от „Топлофикация“ кои блокове и райони точно са засегнати от недоставянето на топлинна енергия. По думите му утре ще се състои среща между ЧЕЗ и „Топлофикация“, за да разберат с подробности. „Твърде амбициозна е инвестиционната ни програма и ние не можем да си позволим да спираме работата за дълги периоди от време, но ще направим всичко възможно там, където топлоподаването е ограничено, да намалим до минимум плановите ни работи или поне да скъсим периодите, през които клиентите ще останат без електрозахранване“, обясни Виктор Станчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6215 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 13| 4622 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3427 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3738 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads