Реклама / Ads
2| 13156 |09.02.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Разнасянето на листовки тотално блокира МВР

.
Повсеместното разнасяне на листовки с имената и телефоните на районния инспектор тотално блокира работата на МВР. За това алармираха пред Фрог нюз полицейски началници на средно управленско ниво.
 
Новият министър на вътрешното ведомство Пламен Узунов и екипът му решиха да „смаят” обществото с идеята си за борба с битовата престъпност, като пуснат листовки до всички населени места в страната. Дори представиха планът си за новаторски, но се оказа, че това вече е правено много отдавна и не е довело до никакъв резултат. Два са резултатите от реализирането на тази идея. Първо-отделени са много пари от бюджета за отпечатването и транспортирането на въпросните листовки и то на фона на плачевното финансово дередже на МВР. Второ-в рамките на месец районните инспектори трябва за зарежат цялата си работа, за да могат да занесат листата до най-отдалеченото село.

В същото време схемата на работа не е променена и един полицай продължава да обслужва по няколко населени места. „И да му звънят от 100 места, той няма физическата възможност да реагира навреме, обясниха ченгета с опит. Освен това, който има желание да работи, успява, макар и с къртовски труд. Има, обаче и такива, които изобщо няма да се активират от листовките. Освен това хората на село са научени, ако има проблем, веднага да алармират кмета. Той пък от своя страна винаги знае кого да търси за помощ. За това разходите за листовки са напълно излишни, категорични са полицаите. Те се опасяват, че от информацията за името на районния инспектор, ще се възползват телефонните измамници. Като звънят, вече ще знаят с кое име да се представят пред жертвите си, допуснаха криминалисти.

Любопитното е, че информацията, която сега се разлепва по села и паланки, може лесно да бъде открита в интернет сайта на всяка областна дирекция. Тя е качена от няколко години и всеки, който се интересува, може да я намери лесно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8717 |08.02.2017 Само във Фрог: Стената на яз. „Бели Искър” е неизправна, хората се готвят за втори Бисер . 1| 6120 |08.02.2017 Само във Фрог: Без наказания в Софийски районен съд за „прашките” . 5| 13117 |02.02.2017 Само във Фрог: Протокол на СИК ”разкрива” мaнипулацията на референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads