Реклама / Ads
6| 4819 |09.02.2017 НОВИНИ

Мини със закъснител гърмят, няма парно, озъбена корупция...

.
Или ще има радикална промяна в управлението на държавата, или след 1 година пак ще има избори, но тежко и горко на партиите на статуквото - и на двете, които докараха нашия народ до тъпата и гадна дилема: Ако махнем Тоя, ще дойдат Ония, ако махнем Ония, ще дойде Тоя...
 
Твърде опростяващо е, разбира се, но няма как да избяга човек от усещането, че наистина Съдбата ли, Ориста ли, Участта ли, а може би най-обикновеният, реален и неподлежащ на обжалване живот ни дават всекидневни знаци:

- чрез липсата на парно и топла вода;

- чрез замърсяването на въздуха,

- чрез падащите тавани, мазилки и корнизи в обществени сгради и културни институции,

- чрез дефектите на магистралите,

- чрез смъртоносността и затварянето на тунелите,

- чрез зачестилите квартирни кражби,

- чрез цинично приетия закон за концесиите,

- чрез озъбването на корупцията,

 - чрез въпиющата некомпетентост и арогантност на назначените "отгоре" полуграмотни калинки, партийни протежета, връзкарски парашутисти и политкомисари,

 - чрез далаверите при санирането,

 - чрез "усвояването" на парите за обществените поръчки,

 - че един модел на управление на държавата, чиито мини със закъснител гърмяха, гърмят и ще гърмят всекидневно, фалира, провали се, изчерпа се и трябва да бъде завинаги изоставен като начин на злоупотреба с властта.

Защото той породи безпътица, рушене, разпад и заплахи за живота на обикновените граждани, защото издигна лъжата в основна форма на правителствения пиар, самохвалството - в главно средство за общуване с обществото, нарцисизма - във водещ начин за оценка на направеното, арогантността - в безалтернативен подход спрямо всички, които се отнасят критично към Властта на Партията и Партията на Властта.

Този архаичен, некомпетентен, вгледан в пъпа на огромното си Его, ориенталски, хвалипръцков модел на управление първия път бе търпян 3 години, втория път - 2 години; третия път обществото ни няма да го издържи и 1 година. Това трябва да бъде обица на ухото на всеки, който ще се наеме да управлява страната след изборите!

А столетницата (която, без още да е взела властта в държавата, вече взема властта на по-ниските нива чрез услужливите назначения на служебното правителство) трябва да знае, че ако се покаже отново като безхарактерна и безпътна алтернатива на въпросния модел, няма да се задържи по-дълго от предния си провал. Т.е. също така не би била търпяна и 1 година.

Или ще има радикална промяна в управлението на държавата, или след 1 година пак ще има избори, но тежко и горко на партиите на статуквото - и на двете, които докараха нашия народ до тъпата и гадна дилема:

Ако махнем Тоя, ще дойдат Ония, ако махнем Ония, ще дойде Тоя...

Николай Слатински - личен профил във фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3692 |08.02.2017 Социалният министър: 1,9 млрд. лв. са нужни за преизчисляване на пенсиите . 2| 4794 |08.02.2017 Министърът на транспорта освободи шефовете на БДЖ и НКЖИ . 0| 3795 |08.02.2017 Министърът на образованието: Кунева провали ОП ”Наука и образование” . 1| 3527 |08.02.2017 Енергийният министър казва дали ще има режим на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads