Реклама / Ads
1| 3988 |10.02.2017 СВЯТ

Датчанка: Убих 100 бойци на ИДИЛ

.
23-годишна датчанка твърди, че е „изгубила всичко”, след като е била наречена „терорист” в собствената си държава.
 

Йоана е родена в бежански лагер в семейство на иранци, бягащи от случващото се в родната им страна. На 3-годишна възраст пристига с родителите си в Дания и остава в страната. Преди няколко години тя се записва да учи философия и политология в университета в Копенхаген, но прекъсва образованието си, за да отиде в Сирия и да се бие с кюрдите срещу ИДИЛ.

 

След като се връща обратно в Дания, тя е принудена да се крие и дори притеснява, че може дори да отиде в затвора. Причината – тя е нарушила забраната за пътувания до Сирия, която е в сила в страната (забраната беше въведена от властите с цел да се предотврати възможността датчани да отидат да се бият на страната на ИДИЛ - бел. ред.)

 

Още през септември 2015 година Йоана получава 12-месечна забрана да пътува. На 7 декември 2016 година тя е арестувана и прекарва няколко седмици зад решетките. Йоана признава пред властите, че е пътувала до Катар през юни. Заради нарушаването на забраната я грозят шест месеца затвор.

 

Според британското издание „MailOnline” тя се е била в Северна Сирия от юни до октомври миналата година. В интервю, което дава за изданието, Йоана признава, че е нарушила забраната, за да може да се върне в Сирия и да се бие отново срещу ИДИЛ. Йоана твърди, че е отнела живота на 100 бойци на терористичната групировка.

 

„Аз съм снайперист, харесва ми да използвам ума и тялото си, за да се фокусирам за изпълнението на мисията. Трябва да бъдеш много търпелив, много спокоен и много концентриран”, разказва тя, цитирана от НТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3904 |05.01.2017 „Ислямска държава“ престанала да дава заплати на бойците си в Мосул . 1| 4413 |31.12.2016 Лидерът на „Боко Харам” призова бойците си да убиват, колят и отвличат . 0| 3716 |15.12.2016 Ахмед Муса укривал у нас бойци на ИД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads